iklan banner

Tuesday, October 11, 2011

Een nieuwe look voor blokken met links

Als u blokken met links gebruikt, weet u al dat dit een prima manier is om extra inkomsten te genereren uit kleine ruimten op uw site. We hebben dit advertentietype in het verleden al enkele keren aangepast, maar vandaag geven we blokken met links een welverdiende makeover. We hebben besloten dat het tijd werd de opmaak van het blok met links en de bestemmingspagina eens onder de loep te nemen om dit advertentietype een modernere uitstraling te geven en de prestaties te verbeteren. Hier volgt een overzicht van de wijzigingen.

Het blok met links
Uitgevers hebben ons verteld dat het hen niet duidelijk is waarom ze beter voor vier in plaats van vijf termen in hun blok met links zouden moeten kiezen. De meeste mensen kiezen een van deze opties door een schatting te maken van de verwachte prestaties. Verrassend genoeg is gebleken dat blokken met vier termen bijna altijd beter presteren dan blokken met vijf termen. We verlagen daarom het aantal onderwerpen in alle blokken met links tot vier voor de horizontale indelingen en drie voor verticale indelingen. Als u momenteel gebruikmaakt van blokken met links, wordt deze wijziging automatisch doorgevoerd. We hebben daarnaast ook de regelhoogte en lettergrootte van elke term iets verhoogd.
De advertentiepagina
In lijn met de algemene wijzigingen in de opmaak van Google-pagina's geven we de bestemmingspagina's van blokken met links ook een nieuw uiterlijk. Het kleurenschema, de plaatsing, lettertypen en het aantal advertenties worden als volgt bijgewerkt:


We zullen onze blokken met links blijven verbeteren en hopen binnenkort meer interessant nieuws te hebben. In de tussentijd raden we u aan deze video te bekijken over het gebruik van blokken met links.

Artikel door William Chang - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team


EmoticonEmoticon