iklan banner

Tuesday, October 11, 2011

Nog twee rapportagefuncties die u helpen beter inzicht te krijgen in uw AdSense-inkomsten

In de afgelopen weken hebben we de functies op het tabblad 'Prestatierapporten' verder ontwikkeld en verbeterd zodat u over zoveel mogelijk hulpmiddelen beschikt om inzicht in uw inkomsten te krijgen. We richten ons met name op verbeteringen waarmee u de oorzaak van fluctuerende inkomsten kunt achterhalen en kunt nagaan waar uw inkomsten vandaan komen. Met deze doelstellingen in het achterhoofd kondigen we graag twee nieuwe ontwikkelingen voor alle uitgevers aan:

Gebeurtenisgeschiedenis

Er worden nu kleine markeringen in uw rapportagegrafieken weergegeven waarmee door u genomen acties worden aangeduid die mogelijk van invloed zijn geweest op uw inkomsten. Als u bijvoorbeeld afgelopen dinsdag een advertentiecategorie heeft geblokkeerd voor uw pagina's en de volgende dag een nieuwe leaderboard heeft gemaakt, worden deze twee acties in uw rapporten weergegeven, terwijl de details van de acties onder de grafiek worden weergegeven. Probeer de functie uit door naar het tabblad 'Prestatierapporten' te gaan en op de knop 'Gebeurtenissen' net onder de datumkiezer te klikken.


Tabletinkomsten opgenomen in het rapport 'Platforms'

In juli hebben we het rapport 'Platforms' gentroduceerd zodat u uw inkomsten kon analyseren op basis van het type apparaat dat uw bezoekers hebben gebruikt om uw site te openen. U kunt nu inkomsten weergeven die afkomstig zijn van gebruikers op tabletapparaten. Deze inkomsten werden voorheen opgenomen in de inkomsten afkomstig van geavanceerde mobiele apparaten, maar gezien de marktontwikkelingen met betrekking tot mobiele en tabletapparaten, wilden we u voorzien van extra details in dit rapport. Als u vaststelt dat een aanzienlijke hoeveelheid van uw inkomsten afkomstig is van mobiele en/of tabletapparaten, raden we u aan uw site en advertenties te optimaliseren voor mobiele gebruikers.


Geef ons uw feedback en laat ons weten wat u vindt van deze nieuwe functies!

Artikel door Louis Collard - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team


EmoticonEmoticon