iklan banner

Wednesday, November 23, 2011

Beleidstips: unieke en waardevolle inhoud cre�ren


We hebben met veel plezier alle opmerkingen naar aanleiding van ons blogbericht over gezinsvriendelijke inhoud gelezen. Vandaag willen we aandacht besteden aan de manier waarop u uw bedrijf kunt uitbreiden en nog meer bezoekers kunt trekken door sites met unieke en waardevolle inhoud te cre�ren. Dit is een van de beleidsonderwerpen waarover uitgevers de meeste vragen stellen en dat vaak verkeerd wordt begrepen vanwege de verschillende opvattingen over wat als unieke en relevante inhoud wordt beschouwd.

Het maken van een nuttige site met veel informatie is van essentieel belang voor het AdSense-bedrijfsmodel dat erop is gericht langdurige inkomsten voor uitgevers te genereren en een kwaliteitsnetwerk te onderhouden. Hiermee verbetert u niet alleen de gebruikerservaring, zodat bezoekers langer op uw site blijven en mogelijk op een relevante advertentie klikken. U zorgt er ook voor dat uw account in orde blijft. Webmasters die hun inhoud duidelijk en nauwkeurig beschrijven, bieden een veel betere gebruikerservaring en profiteren daardoor van een betere positie dan webmasters die vooral op zoek zijn naar mazen in de kwaliteitsrichtlijnen waarvan ze misbruik kunnen maken.

Inhoud kopi�ren van andere sites, automatisch inhoud genereren uit andere publicaties of inhoud hieruit herschrijven en vervolgens inkomsten genereren met dergelijke pagina's zonder toestemming of de benodigde wettelijke rechten hiervoor, wordt beschouwd als een schending van ons programmabeleid. Als u een artikel ziet met inhoud die u interessant genoeg vindt om te delen of waarover u erg enthousiast bent, kopieer het dan niet. Schrijf in plaats daarvan uw eigen mening over het onderwerp. We zien graag de originele en waardevolle inhoud die u bedenkt en we hebben ontdekt dat onze meest succesvolle partners degenen zijn die een unieke site hebben ontwikkeld.

Enkele andere zaken waaraan u moet denken, is de indeling van uw site zo intu�tief mogelijk te structureren en implementaties te voorkomen die gebruikers er ongewild toe kunnen aanzetten te klikken op uw advertenties of die het aantal vertoningen kunstmatig verhogen. Volgens ons beleid inzake unieke inhoud is het ook niet toegestaan een pagina te vullen met woorden die uitsluitend zijn bedoeld om het targetingsysteem te manipuleren en die geen betrekking hebben op de inhoud of doelgroep van de pagina. Dit leidt tot slecht afgestemde advertenties en tot een slechte gebruikerservaring. Als u unieke inhoud en services aan uw site toevoegt, onthouden gebruikers de meerwaarde en is de kans groter dat ze uw site opnieuw bezoeken.

Wanneer u een site maakt, dient u uw gebruikers centraal te stellen, niet uw positie in zoekmachines of het genereren van meer klikken op advertenties. Bij Google breiden we ons bedrijf uit onder het motto 'Stel de gebruikers centraal en de rest komt vanzelf'. We hopen dat u uw bedrijf ook kunt laten groeien door ditzelfde principe te hanteren. Laten we ervoor zorgen dat het AdSense-netwerk een fatsoenlijke en evenwichtige omgeving is, waar u, als uitgever, kunt groeien, samen met gebruikers en adverteerders.

Door Arudea Mahartianto, AdSense-beleidsteam


EmoticonEmoticon