iklan banner

Monday, December 12, 2011

De kracht van zoekadvertenties, nu beschikbaar op uw mobiele site

Onlangs hebben we op het offici�le Google-blog gesproken over de kracht van mobiele advertenties in het zoeknetwerk. We hebben ook een nieuw product voor mobiele zoekadvertenties aangekondigd: Aangepaste zoekadvertenties voor mobiele sites. We willen u meer informatie geven over deze nieuwe functie en de manier waarop u deze kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien in het mobiele netwerk.

Aangezien steeds meer gebruikers toegang hebben tot websites via hun mobiele telefoon, maken steeds meer desktopuitgevers voor hun bedrijf gebruik van de mogelijkheden van mobiel internet. Mogelijk heeft u al gehoord van ons recente initiatief, GoMo, dat is ontworpen om uitgevers en bedrijven te helpen mobiele sites te maken.

Momenteel kunnen uitgevers inkomsten genereren met hun mobiele sites via AdSense voor mobiele inhoud. We willen uitgevers van mobiele websites ook helpen geld te verdienen met hun zoekverkeer, en daarom stellen we met Aangepaste zoekadvertenties voor mobiele sites de kracht van zoekadvertenties ook beschikbaar voor mobiele sites.

Mobiele websites die een zoekoptie bieden, kunnen advertenties weergeven die gerelateerd zijn aan zoekopdrachten. Gebruikers zien advertenties die relevant zijn voor datgene wat ze zoeken en uitgevers beschikken over een nieuwe bron van inkomsten via hun mobiele site.

Veel mobiele websites bevatten een aangepaste zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken binnen uiteenlopende specifieke parameters. Bij Aangepaste zoekadvertenties voor mobiele sites wordt rekening gehouden met deze parameters om te bepalen welke advertentie wordt weergegeven en de meest relevante advertentie voor de zoekopdracht van een gebruiker weer te geven. In de onderstaande afbeelding bijvoorbeeld gebruikt iemand Trulia, een zoekmachine voor onroerend goed, om te zoeken naar woningen in Washington, DC, en ziet u de advertenties die bij deze zoekopdracht passen.

Trulia.com heeft aangepaste zoekadvertenties in hun mobiele site gemplementeerd. Wanneer een gebruiker bladert door de zoekresultaten (in dit geval van onroerend goed in Washington, DC), worden zowel zoekresultaten als relevante aangepaste zoekadvertenties voor de zoekopdracht weergegeven.
 
Daarnaast kunnen uitgevers van mobiele sites het uiterlijk van de advertenties aanpassen aan het ontwerp en de lay-out van hun site. Ze kunnen bijvoorbeeld de tekengrootte, de achtergrondkleur of het verloop aanpassen. Aangepaste zoekadvertenties kunnen ook worden gentegreerd in mobiele apps met dezelfde aanpassingsfuncties en -opties.

Uitgevers kunnen momenteel een aanvraag indienen voor het gebruik van Aangepaste zoekadvertenties voor mobiele sites. Als u een mobiele uitgever of appontwikkelaar bent die genteresseerd is in dit product, kunt u zich nu aanmelden op de pagina Aangepaste zoekadvertenties.

Door Chris Monkman, Productmanager, Mobiele advertenties
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team


EmoticonEmoticon