iklan banner

Tuesday, December 6, 2011

Een voor mobiel geschikte website maken

Wist u dat er in 2015 wereldwijd net zo veel mobiele apparaten zullen zijn als mensen en dat het aantal mobiele zoekopdrachten vier keer groter is geworden sinds 2010? Dat betekent dat elke dag meer en meer van uw gebruikers zoeken naar uw inhoud... op mobiele apparaten. Hoe ervaren ze uw site? Kunnen ze de tekst op het scherm gemakkelijk lezen zonder in te zoomen? Heeft u links waarop moeilijk kan worden geklikt in plaats van gebruiksvriendelijke navigatieknoppen?

61 procent van de gebruikers keert waarschijnlijk niet terug naar een site die niet geschikt is voor mobiel. Het is belangrijk te onthouden dat zelfs als gebruikers een website kunnen bekijken op een smartphone, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de site geschikt is voor mobiel en er makkelijk kan worden genavigeerd. Zelfs op dit moment maken uw klanten gebruik van mobiel internet, dus de beste manier om uw bedrijf te laten groeien met behulp van mobiel internet is een voor mobiel geschikte website maken.

Hier vindt u tien tips om een voor mobiel geschikte site te ontwerpen:

1. Houd het snel. Ontwerp uw site zodat deze snel wordt geladen en tekst snel kan worden doorgelezen.
2. Vereenvoudig de navigatie. Ontwerp duidelijke navigatie- en zoekfuncties.
3. Wees duimvriendelijk. Ontwerp uw site zo dat gebruikers gemakkelijk interacties met de site kunnen uitvoeren, ongeacht de grootte van hun handen.
4. Ontwerp met het oog op zichtbaarheid. Zorg dat uw klanten de site gemakkelijk kunnen lezen.
5. Maak de site toegankelijk. Mobiele sites moeten geschikt zijn voor alle mobiele apparaten.
6. Vereenvoudig conversies. Maak het uw gebruikers gemakkelijk aankopen te doen of contact met u op te nemen.
7. Houd het lokaal. Consumenten zoeken voortdurend lokale informatie op hun telefoon.
8. Zorg voor een naadloze overgang. Zet voor een naadloze overgang zo veel mogelijk functionaliteit van de desktopsite over naar de mobiele site.
9. Gebruik omleidingen voor mobiele sites. Zorg ervoor dat gebruikers die uw website bezoeken via een mobiel apparaat, worden omgeleid naar uw voor mobiel geschikte site.
10. Luister, leer en herhaal. Blijf de site voortdurend testen en optimaliseren.

Als u een gedetailleerde beschrijving van deze praktische tips wilt doorlezen, downloadt u een exemplaar van de Tien praktische tips voor mobiele sites. Ga naar howtogomo.com om echte voorbeelden van mobiele sites voor elke praktische tip te bekijken en gebruik de GoMoMeter om te zien hoe uw site presteert op mobiele apparaten*.Neem ten slotte een kijkje bij Google Sites*, een gratis en gebruiksvriendelijk hulpprogramma waarmee u mobiele pagina's kunt opzetten.

1Gartner, 2010; Interne gegevens van Google, 2011; Cisco, 2011
2Compuware en Brand Anywhere en Luth Research
*Opmerking: deze bronnen zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels, maar binnenkort worden ze in andere talen aangeboden.

Door Dairine Kennedy, AdSense Mobile Specialist
Geplaatst door Jacintha de Graaf -  Inside AdSense Team


EmoticonEmoticon