iklan banner

Thursday, January 5, 2012

Een crawler-login instellen voor relevantere advertenties op pagina's waarvoor aanmelding is vereist


Dit is het tweede bericht in onze tweedelige serie 'Crawler-fouten in AdSense'.

Onlangs hebben we manieren besproken waarop u de targeting en relevantie van advertenties kunt verbeteren door ervoor te zorgen dat de AdSense-crawler alle pagina's met een AdSense-code kan bekijken. Soms kan dit echter problematisch zijn als een uitgever een site heeft die alleen beschikbaar is voor leden en waarvoor de gebruiker zich moet aanmelden om de inhoud van de site te kunnen bekijken. In dergelijke gevallen zijn de AdSense-advertenties op pagina's die aanmelding vereisen minder relevant en getarget dan anders het geval zou zijn.

Als u een uitgever bent van inhoud op een pagina waarvoor aanmelding is vereist, zorg dan dat u een AdSense-crawler-login maakt, zodat uw advertenties zo goed mogelijk getarget zijn. De AdSense-crawler kan in dat geval de inhoud van die pagina's doorzoeken. Dit leidt tot relevantere, beter getargete advertenties en daarmee mogelijk tot hogere CTR's en inkomsten. Wanneer u een crawler-login toevoegt, worden betere, relevantere advertenties weergegeven op pagina's die al AdSense-code bevatten. Dit is niet van invloed op welke pagina's op uw site worden ge�ndexeerd door Google Zoeken.

Als u de AdSense-crawler toegang wilt verlenen, meldt u zich aan bij uw AdSense-account en klikt u op 'Accountinstellingen'. Blader vervolgens omlaag naar het gedeelte 'Toegang en verificatie' en klik op 'logins bewerken' naast 'crawler-logins'.
Klik vervolgens op 'Een login toevoegen'. U wordt gevraagd gegevens in te voeren die de AdSense-crawler gebruikt om zich aan te melden bij uw site en de inhoud te crawlen.

Vervolgens moet u zich aanmelden bij de Webmasterhulpprogramma's van Google om uw website te verifi�ren als u dat nog niet heeft gedaan. Nadat uw website is geverifieerd, kan de crawler zich aanmelden en de content doorzoeken om zo beter getargete advertenties weer te geven.
Voor meer informatie kunt u het artikel in ons Helpcentrum lezen over het weergeven van advertenties op pagina's waarvoor aanmelding is vereist.

Geplaatst door Andrew Boni - Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon