iklan banner

Tuesday, January 17, 2012

Inzicht in rapporten over door Google gecertificeerde advertentienetwerken

Sinds de introductie van een nieuw rapport dat informatie biedt over hoeveel inkomsten u genereert uit door Google gecertificeerde advertentienetwerken van derden, hebben we van allerlei uitgevers vragen gekregen over hoe ze de cijfers moeten interpreteren. Sommige uitgevers hebben ons laten weten dat zij nu advertentienetwerken blokkeren die slecht presteren op basis van de inkomsten per duizend vertoningen (RPM). Dit blokkeren kan een negatieve impact hebben op de totale inkomsten. Vandaag willen we uw vragen beantwoorden en u richtlijnen geven met betrekking tot de interpretatie van uw rapporten en het blokkeren van specifieke advertentienetwerken.

Laten we eerst kijken naar het analyseren van RPM-cijfers. Als u ooit met behulp van kanalen kleurencombinaties voor uw advertentieblokken heeft getest, bent u wel vertrouwd met het vergelijken van de RPM's van elk kanaal om te achterhalen welke combinatie het effectiefst is. Als u eenmaal de effectiefste kleurencombinatie heeft gevonden, gebruikt u die en verwijdert u alle andere opties. Dit werkt voor kanalen, maar niet voor door Google gecertificeerde advertentienetwerken.

Het is waar dat in beide situaties de RPM de geschatte inkomsten weerspiegelt die u genereert voor elke 1000 vertoningen die u ontvangt. Wanneer u echter layoutopties test met behulp van kanalen en de opties verwijdert die niet goed presteren, heeft deze actie geen directe invloed op de dynamiek van de advertentieveiling. Het kiezen van een blauwe achtergrond in plaats van een groene, leidt er niet automatisch toe dat bepaalde advertenties niet langer geschikt zijn voor weergave in die advertentieruimte. Het zorgt er alleen voor dat bepaalde advertentieruimtes beter presteren. Bij door Google gecertificeerde advertentienetwerken zijn de RPM's afhankelijk van de beschikbare advertentievoorraad. Door een advertentienetwerk te blokkeren, worden geschikte advertenties uit de veiling verwijderd. Daarom raden u ten zeerste af advertentienetwerken louter op basis van de RPM te blokkeren. Een voorbeeld:

AdvertentienetwerkVertoningenRPM
Netwerk A10,000�1
Netwerk B14�3
Netwerk C1000�0.50


Netwerk B heeft de hoogste RPM en lijkt daarom beter te presteren dan de andere netwerken. Houd er echter rekening mee dat deze statistiek gebaseerd is op slechts 14 vertoningen en mogelijk niet dezelfde inkomsten oplevert bij 1000 of 10.000 vertoningen. De waarde van vertoningen kan sterk uiteenlopen en de RPM van een klein aantal vertoningen kan daarom misleidend zijn.

Netwerk C heeft de laagste RPM. Het om die reden blokkeren van netwerk C kan een negatieve impact hebben op de inkomsten. Ons systeem zal namelijk altijd de waarde van elke vertoning in een advertentieveiling maximaliseren. Als een advertentie van Netwerk C werd weergegeven op uw pagina's, kwam dit omdat andere voor weergave geschikte advertenties minder inkomsten voor u zouden hebben gegenereerd. Door Netwerk C te blokkeren, kan een ander netwerk met een lager bod de advertentieveiling winnen.

Doorgaans wordt door blokkeren het aantal advertenties gereduceerd dat deelneemt aan de advertentieveiling, wat een negatieve impact kan hebben op uw potentile inkomsten. Houd er rekening mee dat er niet zoiets bestaat als 'het filteren van slecht betalende advertenties', omdat elke advertentie die op uw pagina wordt weergegeven, de veiling heeft gewonnen voor die ruimte en de meeste inkomsten voor u zal genereren.

Uiteraard moet u soms de weergave van advertenties blokkeren vanwege de inhoud van de advertentie of vanwege de adverteerder. Er zijn verschillende opties in uw account beschikbaar voor verschillende scenario's.

Op basis van uw feedback blijven we er voortdurend aan werken u meer beheermogelijkheden te bieden voor de advertenties die op uw site worden weergegeven. Houd deze blog dus in de gaten voor nieuwe aankondigingen. Overweeg echter zorgvuldig welke advertenties u blokkeert, zodat u het volledige potentieel aan inkomsten realiseert.

Door Arlene Lee, team Inside AdSense


EmoticonEmoticon