iklan banner

Friday, January 13, 2012

Slimme advertenties maken -- Advertenties aanpassen aan het apparaat

Naarmate smartphones en tablets steeds populairder worden, worden uw websites weergegeven op steeds meer verschillende soorten apparaten, met verschillende schermformaten en functies. Onlangs hebben we het belang behandeld van mobielvriendelijke sites en de beste manieren om daar inkomsten mee te genereren. Daarnaast hebben we onlangs ook aangepaste zoekadvertenties voor mobiel uitgebracht om u te helpen uw voordeel te doen met deze trend. Als onderdeel van onze inspanningen u te helpen bij het op alle schermformaten genereren van inkomsten met uw inhoud, verbeteren we binnenkort ook de manier waarop advertenties worden weergegeven op verschillende apparaten.

We zijn onze tekstadvertenties slimmer aan het maken en geven ze binnenkort anders weer. Daardoor presteren ze optimaal, ongeacht het apparaat waarop de gebruiker ze bekijkt: een computer, tablet of smartphone. Het goede nieuws is dat onze advertenties zich automatisch optimaal aanpassen, zonder dat wijzigingen van uw webpagina's nodig zijn, door te detecteren op welk apparaat uw webpagina wordt bekeken.

Met deze wijziging maken we gebruik van de unieke functies van mobiele apparaten om aantrekkelijker, beter presterende advertenties weer te geven.  Aangezien de schermen kleiner zijn, verkleinen we het aantal advertenties per advertentieruimte en maken we de tekst groter, zodat deze beter leesbaar is en meer opvalt.

We bieden ook een grote knop op elke advertentie, zodat gebruikers met een touchscreen de advertenties gemakkelijk kunnen selecteren.
Een leaderboard van 728x90 ziet er bijvoorbeeld als volgt uit op de verschillende platforms.

Desktopcomputer

Tablet
 
Telefoon
 

We blijven zoeken naar manieren om de advertentieprestaties voor uitgevers te verbeteren, ongeacht op welk schermformaat gebruikers uw site weergeven. Houd Inside AdSense in de gaten voor meer nieuws.

Geplaatst door Priya Gupta, Mobile Ads Engineering


EmoticonEmoticon