iklan banner

Thursday, March 1, 2012

AlloExpat floreert met Google AdSense

'PubTalk' is een nieuw programma waarin het perspectief van uitgevers ('publishers') op displayproducten en branchetrends wordt belicht. In deze aflevering praten we met Theresa Giovagnoli, medeoprichtster van AlloExpat.com, over het tienjarig jubileum van de site, over waarom ze al meer dan zes jaar met AdSense werken en over de manier waarop ze hebben geprofiteerd van het implementeren van eenvoudige optimalisatie-oplossingen.

AlloExpat.com is een sociale netwerkportal voor expats over de hele wereld. Hier kan de groeiende expatcommunity terecht voor informatie en kunnen expats contact maken met professionele service-aanbieders voor expats.


Inside AdSense (IA): Welke rol speelt AdSense in uw bedrijf?

Theresa Giovagnoli (TG):
We zijn een hele grote portal en hebben specifieke websites en discussieforums voor elk land in ons internationale netwerk. We hebben een oplossing nodig die op een effectieve manier een breed, internationaal publiek kan targeten. AdSense is hier gewoon de beste en meest efficinte oplossing voor. Dankzij de consistente inkomstenstroom via AdSense heeft ons webontwikkelingsteam al zijn aandacht kunnen richten op het uitbreiden van ons internationale publiek en onze inhoud.

IA: Wat zou u als AdSense-succesverhaal met andere uitgevers willen delen?

TG: Een van de tactieken die we met succes hebben toegepast, is het opnieuw categoriseren van targetbare aangepaste kanalen. We zijn een internationale site die meerdere regio's beslaat. Eerder hadden we al onze regio's gecombineerd tot een aangepast kanaal, maar toen we eenmaal targetbare kanalen per regio hadden gedefinieerd, steeg onze CPC met 20 procent. Ik zou uitgevers ten zeerste willen aanraden targetbare aangepaste kanalen in te stellen op het niveau dat het best bij hun site past, omdat adverteerders hun website hiermee specifiek per segment of regio kunnen targeten. Dit kan voor uitgevers tot betere resultaten leiden.

IA: Wat vindt u goed aan AdSense?

TG: We hebben AdSense kunnen implementeren op een manier waarvan bezoekers geen last hadden, en hebben in de loop der jaren aanzienlijke inkomsten weten te genereren. AdSense heeft een essenti�le rol gespeeld in onze doorlopende ontwikkeling en doet dat nog steeds. Zonder AdSense waren we nooit zover gekomen.

Door Jennifer Chan, AdSense Team
Geplaatst door Jacintha de Graaf, Inside AdSense Team


EmoticonEmoticon