iklan banner

Monday, May 28, 2012

Mobiele maandagen: mobiele site of mobiele app, wat is op dit moment goed voor uw bedrijf?

Vorige keer hebben we u verteld waarom het tijd is uw site te mobiliseren en te koesteren wat meest waarschijnlijk uw snelst groeiende doelgroep is, uw mobiele gebruikers. We hebben ook ons GoMo initiatief gelanceerd om u te helpen aan de slag te gaan. Als u erover nadenkt mobiel te gaan, bestaat de kans dat u zichzelf heeft afgevraagd of u een mobiele site zou moeten nemen of een mobiele applicatie, of zelfs beide.  Het antwoord wordt helemaal bepaald door de behoeften van uw bedrijf.

Een opmerking - voor online uitgevers bestaat de beste mobiele strategie meestal uit een keuze voor "het een en het ander", mobiele sites en mobiele apps.  Mobiele sites zijn goedkoper en minder gecompliceerd.  Veel online uitgevers hebben ervoor gekozen mobiele sites te bouwen als hun eerste veroveringstocht in de mobiele wereld en de vraag wordt dan: moet ik verder investeren in de mobiele wereld en een mobiele applicatie bouwen?  Hieronder staan enkele vragen die u moet overwegen terwijl u besluit of een mobiele applicatie geschikt is voor uw bedrijf.

Wie zijn uw gebruikers?
Zoek uit hoe uw gebruikers op dit moment toegang krijgen tot uw inhoud. Gebruik daarvoor het rapport Platforms op het tabblad Prestatierapporten in uw AdSense account. Door inzicht te krijgen in de apparaten waarmee uw gebruikers toegang krijgen tot uw site, kunt u uw inhoud aanpassen om hun de beste mobiele ervaring te bieden.  Bijvoorbeeld, als de meeste van uw bezoekers van eenvoudige mobiele telefoons komen, zullen ze niets hebben aan een smartphone-app.


Hoe wilt u dat gebruikers toegang krijgen tot uw inhoud?
Connectiviteit is van groot belang. Met een mobiele site moeten gebruikers toegang hebben tot de gegevens, terwijl de gebruiker met apps uw inhoud kan opslaan om die op een later moment te consumeren. Toeristische informatie en kaarten zijn goede voorbeelden van inhoud dat zeer nuttig is als deze wordt gedownload en opgeslagen op een mobiel apparaat voor latere consumptie.

Hoe wilt u dat gebruikers reageren op uw inhoud?

Met mobiele apparaten kunt u een unieke gebruikerservaring ontwerpen met uw inhoud.  Met mobiele apps kunt u profiteren van ingebouwde telefoonfuncties die niet bestaan op een desktopbrowser, zoals GPS, accelerometers, camera's, etc.  Terwijl op nieuwere apparaten via HTML5-bibliotheken meer van deze apparaatfuncties beschikbaar komen, bieden mobiele apps nog steeds het meest sterke pakket aan mogelijkheden om toegang te krijgen tot specifieke functies voor mobiele apparaten.

Hoe snel wilt u wijzigingen aanbrengen in uw inhoud?
Updates naar mobiele sites zijn onmiddellijk. Afhankelijk van de wijziging die u wilt aanbrengen, vereisen sommige app-stores dat u uw app opnieuw instuurt, waarna de gebruikers actie moeten ondernemen om de app op hun mobiele apparaten bij te werken.

Welke beperkingen zijn er in ontwikkeling en budget?

Inzicht in uw in-house capaciteiten en middelen is cruciaal als u keuzes maakt in de ontwikkeling. Zonder in-house mogelijkheden om mobiele activa te ontwikkelen, zult u rekening moeten houden met ontwikkelings- en onderhoudskosten. Bovendien hoeft u slechts v�v�n mobiele site te ontwikkelen, terwijl het voor apps nodig is cross-platform-activa en -vaardigheden te onderhouden. Net als met iedere andere investering die de moeite waard is, zou dit niet een starten-en-vergeten project moeten zijn. Zorg ervoor dat u zich alles regelmatig opnieuw afvraagt om de gebruikerservaring fris te houden.

Tot slot bedenkt u wie er verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en of u een ander brein moet inhuren om dit nieuwe item te onderhouden. Door alle bovenstaande vragen te beantwoorden, kunt u de juiste beslissing nemen voor uw bedrijf en voor uw gebruikers.

Door Tuyen Nguyen - Mobile Publisher Advocate


EmoticonEmoticon