iklan banner

Wednesday, June 27, 2012

Jason Nazar van Docstoc zegt dat advertenties een aanvulling kunnen zijn op e-commerce

Toen Docstoc in 2007 van start ging als online dienst die kleine bedrijven hielp te groeien, waren advertenties de enige bron van inkomsten. Naarmate het bedrijf groeide, werd het bedrijfsmodel uitgebreid met premium abonnementen. Onlangs hadden we een gesprek met Jason Nazar, CEO van Docstoc, over de impact van advertenties op hun e-commerce-activiteiten.

Naarmate het aantal abonnementen groeide, ontstond bij Docstoc een serieuze interne discussie over de vraag of advertenties de aandacht van de gebruikers afleiden en de groei van het aantal abonnementen belemmeren, aldus Jason. Jason gelooft dat beslissingen moeten zijn gebaseerd op tests en feiten, en verwijderde daarom gedurende een dag alle advertenties van de site om te kijken of hierdoor het aantal abonnementen zou toenemen.

De site wordt dagelijks door meer dan 600.000 gebruikers bezocht en de resultaten waren dan ook onweerlegbaar: het verwijderen van de advertenties had geen waarneembare gevolgen voor het aantal abonnementsconversies. Ook de betrokkenheidsstatistieken zoals de tijd op de site en de paginaweergaven per gebruiker verbeterden niet, waarmee de mythe werd ontkracht dat advertenties gebruikers zouden afschrikken.

Jason concludeerde dat een harmonische balans mogelijk is tussen het runnen van een e-commerce-bedrijf en het aanbieden van advertenties op de site omdat de doelgroep van de site niet homogeen is. In het geval van Docstoc zoeken sommige gebruikers naar inhoud van hoge kwaliteit achter de betaalmuur, anderen willen snel informatie. Wanneer Docstoc gebruikers in de tweede groep geen informatie kan bieden, kunnen contextueel relevante advertenties eventueel hun vragen beantwoorden. Op die manier kan Docstoc verdienen aan gebruikers die waarschijnlijk geen betaald abonnement nemen. Ook met de aanwezigheid van AdSense-advertenties investeerden gebruikers in de service en registreerden ze zich op abonnementsbasis voor de inhoud. 'Vanuit het oogpunt van inkomsten is het veel rendabeler zowel advertenties als e-commerce op de site te hebben', meent Jason.

Jason adviseert uitgevers elk product dat ze gebruiken op de site te testen en beslissingen te nemen op basis van gegevens in plaats van subjectieve meningen en bevliegingen. 'Als je een site in het inhoudsnetwerk hebt met veel verkeer, zijn AdSense en soortgelijke producten een fantastische manier om inkomsten te genereren. Zelfs als je beschikt over mogelijkheden als leadgeneratie, e-commerce en abonnement, moet je de advertentieproducten niet verwijderen, maar kijken hoe je al die mogelijkheden harmonieus met elkaar kunt laten samenwerken, want zo verdien je meer geld.'

Dit blogbericht maakt deel uit van 'PubTalk', een reeks gesprekken met uitgevers.

Door Yamini Gupta, Product Marketing Manager
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team


EmoticonEmoticon