iklan banner

Monday, June 18, 2012

Mobiel op maandag: QLife genereert 560 procent meer inkomsten uit mobiele apps met aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken


QLife is een toonaangevende website met een ziekenhuiszoeker, een medicijnendatabase en medische informatie. 'Medicine Search', de mobiele app van QLife, is een van de grootste medische apps in Japan. Met deze app kunnen gebruikers naar informatie zoeken over verschillende soorten medicijnen. De app van QLife bereikte de mijlpaal van 2,5 miljoen downloads na de aardbeving in Japan op 11 maart 2011, toen Japanse consumenten meer aandacht kregen voor de medische zorg van hun gezin.

We hebben kort geleden Yoshimasa Mine gesproken, uitvoerend producent van QLife, en hem gevraagd ons te vertellen waarom QLife heeft gekozen voor aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken voor mobiele apps en mobiele AdMob-advertenties. Daarnaast deelde hij enkele praktische tips voor optimalisatie met ons.

Wanneer en waarom koos QLife voor het bouwen van een mobiele app?
In 2008, toen de iPhone werd ge�ntroduceerd in de Japanse markt, werd er een branche-evenement over de mobiele markt georganiseerd, Mobitec, waar ik overtuigd raakte van het potentieel van geavanceerde mobiele apparaten. Consumenten hebben hun mobiele telefoons altijd bij zich, of ze nu thuis of op het werk zijn of iets leuks aan het doen zijn. Dit paste goed bij onze kernactiviteit: het leveren van een medicijnenzoekservice. Mensen voeren deze zoekopdrachten uit op het moment dat de informatie meteen nodig is.

Daarna analyseerden we onze eigen gegevens. We zagen dat het verkeer vanaf mobiele apparaten enorm steeg en zelfs een groter aandeel kreeg dan verkeer vanaf pc's. We wilden mobiele activiteit uitbouwen en stimuleren als aanvulling op desktopverkeer, vooral tijdens feestdagen en weekenden, wanneer het mobiele verkeer toenam.

Waarom besloot u AdSense en AdMob te gebruiken om inkomsten te genereren uit uw mobiele app?
We gebruikten in eerste instantie AdSense op onze desktopsite. Als site met medische recensies is het belangrijk dat we onze objectiviteit en integriteit richting onze gebruikers behouden. Advertenties zijn daarom de beste oplossing voor het genereren van inkomsten, beter dan betaalde recensies van andere medische services en bedrijven.

We kozen voor AdSense vanwege de kwaliteit van de advertenties, de technologie die overeenkomende inhoud selecteert, en de beperkte salesmiddelen die we intern beschikbaar hadden. Het weergeven van relevante advertenties is belangrijk voor ons bedrijf. We beschouwen advertenties als nuttige inhoud, maar irrelevante advertenties genereren geen inkomsten voor ons.

We gebruikten eerder alleen AdMob om inkomsten te genereren met onze app. Maar vorig jaar, toen aangepaste advertenties voor AdSense zoeken voor mobiele apps werden gelanceerd, hadden we twee redenen om hiervoor te kiezen. Ten eerste gebruikten we al aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken op onze desktopsite. Ten tweede hebben we gehoord dat door het gebruik van zowel aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken als AdMob, de CTR stijgt omdat er meer gerelateerde advertenties in zoekresultaten worden weergegeven.  

Wat waren de resultaten van het implementeren van aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken voor mobiele apps?
We hebben de inkomsten via mobiele apparaten met 560 procent zien stijgen nadat we aangepaste advertenties van AdSense voor zoeken voor mobiele apps hadden ge�mplementeerd. De CTR's, CPC's en RPM's zijn goed en in lijn met onze interne benchmarks. De advertentiebetrokkenheid is meestal hoger bij gebruikers die onze gratis app gebruiken.

Wanneer we de prestaties vergelijken met onze desktopsite, zien we dat de mobiele app lagere CPC's maar hogere CTR's voor ons genereert. We proberen zo veel mogelijk kwaliteitsinhoud voor onze gebruikers te maken om appdownloads te stimuleren.

Hoe lang duurde het om aangepaste advertenties van AdSense voor zoeken voor mobiele apps te implementeren?
We namen de tijd om aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken in onze app te implementeren, aangezien wijzigingen pas worden doorgevoerd als gebruikers hun versie van onze app bijwerken. Inclusief de testperiode zijn we drie tot vier dagen met de implementatie beziggeweest.

Heeft u praktische tips voor uitgevers over aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken en AdMob?
  • Geef aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken weer op zoekresultatenpagina's. Gebruik AdMob op andere inhoudspagina's.
  • We gebruiken het prioriteitsniveau 'Eigen advertentie' van AdMob om rechtstreeks advertenties aan gebruikers weer te geven.
  • Met aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken kan het aantal weergegeven advertenties variren, afhankelijk van de hoeveelheid organische zoekresultaten die u levert. We plaatsen altijd 1 advertentie boven de zoekresultaten. Daarnaast geven we een advertentie onderaan weer als er meer dan vijf zoekresultaten zijn. Daarmee kunnen we de inkomsten maximaliseren en toch aan het programmabeleid voldoen, waarin slechts 1 advertentie per weergave is toegestaan.

Wat is QLife verder van plan?
We hebben veel succes behaald in de medische en medicijnensector, zowel wat zoeken als wat dienstverlening betreft. We willen ons bedrijf graag in verschillende nieuwe richtingen uitbreiden.

Zo willen we ten eerste meer groeien als appontwikkelaar voor de medische/medicinale dienstverleningssector. We hebben veel succes behaald met de consumentenapp, en onze reputatie als ontwikkelaar van medische apps binnen de branche is dus al versterkt.

We willen onze app ook distribueren via nieuwe internationale markten. Overal ter wereld is er behoefte aan een kwalitatief hoogwaardige zoekservice voor medicijnen en gezondheidszorg. Met een uitgeversoplossing als AdSense kijken we ernaar uit ons bedrijf uit te breiden tot buiten onze thuismarkt in Japan.

Tot slot kan ik met trots aankondigen dat we net Find Clinic hebben gelanceerd, een nieuwe iOS-app die mensen helpt snel ziekenhuizen in binnen- en buitenland te vinden. We hebben ook in Find Clinic aangepaste advertenties voor AdSense voor zoeken voor mobiele apps ge�mplementeerd en hopen hier op soortgelijke successen.

Door Tatsuo Sakamoto, Account Strategist


EmoticonEmoticon