iklan banner

Tuesday, July 3, 2012

Tijd besparen met de werkbalk voor Google-uitgevers

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het gebruik van onze hulpprogramma's voor u te vergemakkelijken, u te helpen tijd te besparen en u meer inzicht te verschaffen in de prestaties van uw account. Met dit in gedachten hebben we de werkbalk voor Google-uitgevers gelanceerd, een handige Chrome-extensie die in alle AdSense-talen beschikbaar is. Met de werkbalk voor AdSense-uitgevers kunt u de prestaties van uw AdSense-account en advertentieblokstatistieken bekijken en advertenties per advertentie of URL blokkeren terwijl u uw site in Chrome bekijkt.

Nadat u de werkbalk heeft genstalleerd, kunt u via een widget in de hoek van uw browservenster uw accountprestaties bekijken. U kunt ook rechtstreeks op uw pagina advertentie-overlays inschakelen voor meer informatie over specifieke advertentieblokken. Wanneer u op een van die overlays klikt, wordt de naam van de advertentieruimte weergegeven, alsmede extra prestatiestatistieken, de bestemmings-URL en de zichtbare URL van de advertentie en een voorbeeld van de advertentie. Vanaf hier kunt u de advertentie of URL blokkeren. Dus als u ziet dat een advertentie niet geschikt is voor uw doelgroep, kunt u onmiddellijk actie ondernemen zonder uw pagina te verlaten. Als u gebruikmaakt van het Centrum voor advertentiecontrole, kunt u de advertentie rechtstreeks blokkeren. De eerstvolgende keer dat u het Centrum voor advertentiecontrole bezoekt, zult u zien dat uw actie is verwerkt. Als u een URL blokkeert, wordt deze toegevoegd aan uw URL-filterlijst.

Het klikken op de advertentie-overlays die door de werkbalk zijn gegenereerd, is overigens toegestaan en er worden hierdoor geen ongeldige klikken veroorzaakt. Houd er ook rekening mee dat door het blokkeren van een advertentie uw potenti�le inkomsten worden verlaagd omdat de concurrentie om uw advertentieruimte wordt verminderd doordat biedingen van adverteerders uit de veiling worden verwijderd. Het is een fabeltje dat u kunt voorkomen dat slecht betalende advertenties worden weergegeven door advertenties te filteren. Wij raden daarom altijd aan alleen de advertenties te blokkeren die u ongeschikt acht voor uw gebruikers.

Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie over de Werkbalk voor uitgevers en voor instructies om hiermee aan de slag te gaan. We hopen dat deze nieuwe functie een nuttige manier zal zijn om snel de prestaties van uw AdSense-account te controleren en uw account te beheren terwijl u op internet surft. U kunt een opmerking met feedback en suggesties voor ons achterlaten.

Door Gregory Block, AdSense-engineer


EmoticonEmoticon