iklan banner

Thursday, August 16, 2012

Advertentieblokkering deel II: Ongewenste advertenties blokkeren

Fijne donderdag gewenst en welkom bij het tweede deel van de serie Advertentieblokkering! In ons eerste blogbericht hebben we gesproken over verschillende redenen voor het blokkeren van advertenties en veelgehoorde fabeltjes over het blokkeren van advertenties. Vandaag bespreken we hoe u advertenties kunt blokkeren die u niet toe wil staan op uw site. Wanneer u heeft bepaald welke advertenties u niet wilt weergeven, zijn er een aantal manieren om ze te blokkeren: met de URL van de adverteerder, een algemene of gevoelige categorie (beschikbaar in een beperkt aantal talen), via het advertentienetwerk en afzonderlijke advertenties. Hieronder ontkrachten we meer algemeen aanvaarde mythes over het blokkeren van advertenties.

Mythe: de enige plek waar ik advertenties kan blokkeren is het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren' in mijn account.
Naast advertenties blokkeren via de AdSense-interface kunt u de Werkbalk voor Google-uitgevers installeren om advertenties te blokkeren terwijl u pagina's in een Chrome-browser bekijkt. De Werkbalk voor uitgevers is een Chrome-extensie waarmee u actuele informatie over uw AdSense-account kunt bekijken, een overzicht van uw verdiensten en prestaties kunt zien en advertentie-overlays met rapportage op de pagina kunt weergeven. Voor meer informatie over deze nieuwe Chrome-extensie, bezoekt u het Inside AdSense-blogbericht.

Mythe: omdat de advertentie uit een afbeelding of rich media bestaat, kan de bestemmings-URL niet worden gevonden zonder op de advertentie te klikken en het AdSense-beleid te schenden.
Als uitgever heeft u een aantal mogelijkheden om erachter te komen welke URL u wilt blokkeren:
  • Als u Chrome gebruikt, installeert u de hierboven genoemde extensie van de werkbalk voor uitgevers, waarmee u advertenties die u op uw site ziet, kunt blokkeren.
  • Op uw AdSense-account kunt u het Centrum voor advertentiecontrole inschakelen, waar u alle advertenties kunt zien die op uw site worden weergegeven, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties en rich media-advertenties.
Mythe: ik zie geen advertenties op het tabblad 'Weergegeven advertenties' in het Centrum voor advertentiecontrole, maar ik zie wel advertenties op mijn site. Het Centrum voor advertentiecontrole werkt niet!
Het Centrum voor advertentiecontrole is een hulpprogramma waarmee u afzonderlijke advertenties kunt beoordelen en kunt kiezen of u deze wel of niet wilt weergeven op uw pagina's. De advertenties in het Centrum voor advertentiecontrole zijn in de afgelopen 30 dagen weergegeven. Als er in de afgelopen 30 dagen geen advertenties zijn weergegeven op uw site, worden er geen advertenties weergegeven in het Centrum voor advertentiecontrole. Ook als er erg weinig verkeer op uw site is, ziet u mogelijk geen advertenties in het Centrum voor advertentiecontrole. Nadat u het verzoek heeft ingediend om het Centrum voor advertentiecontrole in te schakelen, kan het 24 tot 48 uur duren voordat er advertenties worden weergegeven op het tabblad 'Weergegeven advertenties'. Lees uitgebreidere informatie over het nieuwe en verbeterde Centrum voor advertentiecontrole in ons vorige Inside AdSense-blog AdSense-blogbericht.

We hopen dat dit blogbericht een aantal mythes heeft ontkracht die samenhangen met de functie voor advertentieblokkering.

Door: Wesley Houser - Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon