iklan banner

Friday, September 28, 2012

Social Fridays: gebruik afbeeldingen voor een rijkere gebruikerservaring

De week zit er weer op, en dus is het tijd voor een nieuwe Social Fridays-post. In dit wekelijkse blog geven we u nuttige tips en adviezen waarmee u het maximale uit Google+ kunt halen voor uw site.

Bij het posten van nieuwe inhoud op uw +pagina of tijdens het gebruik van de Google+ app voor mobiel, is het u misschien opgevallen dat Google+ een tamelijk visueel platform is. Bij de Financial Times is geconstateerd dat bezoekers van hun +pagina de sterkste betrokkenheid tonen bij afbeeldingen en video's, en we hebben vergelijkbare verhalen gehoord van andere uitgevers. Vandaag vertellen we u hoe u optimaal kunt profiteren van het visuele karakter van het platform zodat de interactie met uw inhoud toeneemt.

Wanneer u een link naar een artikel of pagina van uw site post, gebruikt u waarschijnlijk de optie �Link invoegen� op uw +pagina en plakt u de URL van het artikel in het daartoe bestemde veld. Er wordt dan een miniatuur van een afbeelding uit dat artikel, of een relevant pictogram, weergegeven naast een voorbeeld van de tekst. U heeft vervolgens de optie om aanvullende opmerkingen te plaatsen boven de inhoud voordat u deze met anderen deelt.

U kunt ook eens proberen de afbeelding uit het artikel als hoofdinhoud op uw +pagina te posten, in plaats van alleen de link in te voegen. In het opmerkingenveld erboven geeft u dan een beschrijving met een ingekorte link naar de volledige inhoud. Gebruikers krijgen zo een grotere versie van de afbeelding uit het artikel te zien, waardoor ze misschien sneller worden aangetrokken. Via de ingekorte link worden ze naar de volledige inhoud van het artikel op uw site verwezen.

We hopen u volgende week weer terug te zien. Dan bespreken we het verifi�ren van uw +pagina.

Door Arlene Lee, team Inside AdSense


EmoticonEmoticon