iklan banner

Friday, September 21, 2012

Social Fridays: maak een Google+ pagina om gebruikers te bereiken

Welkom terug bij onze Social Fridays-serie, waarin we elke week tips geven voor het optimaal instellen van Google+. Vorige week hebben we praktische tips gegeven voor het plaatsen van +1-knoppen op uw site en het bijhouden van de prestaties ervan. Vandaag gaan we ons bezighouden met het maken van een Google+ pagina voor uw site.

Een Google+ pagina is een centraal punt voor de identiteit van uw site op Google, die u een aantal hulpmiddelen biedt waarmee u op nieuwe manieren doelgroepen kunt bereiken. Op uw +pagina kunt u artikelen, foto's en YouTube-video's delen en zelfs live-uitzendingen hosten. Op uw +pagina staat ook een +1-knop waarop gebruikers kunnen klikken om u aan te bevelen. Beschouw uw Google+ pagina als een aanvulling van uw site, waarmee u de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten en meten voordat u gebruikers doorverwijst naar uw pagina's voor meer geweldige inhoud. Een Google+ pagina maken is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten.

Wanneer u uw eigen +pagina heeft gemaakt, zorg dan dat u een inhoudskanaal instelt en dat u regelmatig berichten plaatst.
Een fantastische manier om met gebruikers te communiceren via uw +pagina is door regelmatig Google+ hangouts te hosten. Hangouts zijn gratis videochatsessies voor meerdere personen waaraan maximaal 10 mensen kunnen deelnemen zodat u dichter bij uw gebruikers komt te staan, waar in de wereld u zich ook bevindt. We weten allemaal dat in persoonlijke gesprekken veel meer wordt overgebracht dan bij het typen van berichten alleen -- dus overweeg lessen te hosten via Hangout als u een hobbysite heeft, of nodig trouwe lezers uit om inhoud te bespreken die u heeft gepubliceerd.

U heeft ook de mogelijkheid om uw hangout uit te zenden over de hele wereld via Hangouts on Air. Er kunnen maximaal 10 personen actief deelnemen, maar iedereen kan meekijken via de livestream op uw Google+ pagina, uw YouTube-kanaal of zelfs uw eigen site. Elke Hangout on Air wordt automatisch opgenomen en opgeslagen op uw YouTube-kanaal, dus u kunt de inhoud vervolgens bewerken en delen. Of u nu een expert wilt interviewen, een rondleiding achter de schermen wilt geven bij uw bedrijf, of gewoon live inhoud wilt delen met een wereldwijd publiek, met Google+ Hangouts on Air kunt u op een nieuwe manier met uw gebruikers communiceren.