iklan banner

Friday, September 7, 2012

Social Fridays: voeg de +1-knop toe om uw site beter te laten opvallen


Omdat Google+ zich steeds verder ontwikkelt en groeit, hebben we een aantal functies en hulpmiddelen uitgebracht waarmee u op nieuwe manieren uw gebruikers kunt betrekken. We hebben van uitgevers gehoord dat ze graag zeker willen weten dat ze Google+ op de juiste manier hebben ingesteld, dus starten we de Social Fridays-serie op ons blog. Ons doel is u maximaal te laten profiteren van Google+, nieuwe manieren ontdekken om nieuwe doelgroepen te bereiken en gebruik te maken van onze bronnen om onderbouwde beslissingen te nemen.

Zelfs als u al aan de slag bent gegaan met Google+, raden we u aan om gedurende de komende weken deze serie te volgen zodat u zeker weet dat u optimaal gebruik maakt van de sociale hulpmiddelen voor uw website en uw bedrijf. Vandaag beginnen we onze serie met de +1-knop, en laten we u zien hoe u de impact ervan kunt bijhouden met de Webmasterhulpprogramma's.
 
De +1-knop kan u helpen uw doelgroep uit te breiden door gebruikers in staat te stellen uw inhoud te delen met hun vrienden en contactpersonen. Wanneer gebruikers op de +1-knop op uw site klikken, kunnen ze de link van uw site met hun contactpersonen delen via hun Google+ stream. Hierdoor kunt u uw bereik uitbreiden naar de vriendenkring van bestaande fans. Zorg dat u de +1-knop op uw pagina's plaatst zodat gebruikers uw inhoud kunnen aanbevelen -- we raden locaties als de koptekst en de voettekst van uw pagina's aan, en ook pagina's die vaak worden gedeeld, zoals pagina's met artikelen of producten.

Bovendien zijn +1-aanbevelingen zichtbaar voor de vrienden en contactpersonen van gebruikers wanneer ze relevante zoekacties uitvoeren op Google.nl, waardoor uw site extra wordt gepromoot. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat Jan een fan van uw inhoud is en op de +1-knop op uw site klikt. Wanneer Sanne, een vriendin van Jan, zich heeft aangemeld bij haar Google-account en een zoekopdracht uitvoert op Google.nl waarbij uw site in de zoekresultaten wordt weergegeven, staat onder uw site een melding dat Jan deze site een +1-waardering heeft gegeven. Zo valt uw site meer op bij Sanne, omdat uw site persoonlijk relevant is voor haar. Wanneer potenti�le bezoekers aanbevelingen van hun vrienden en contactpersonen zien onder hun zoekresultaten van Google, ontvangt u over het algemeen mogelijk meer en beter gekwalificeerd verkeer van Google.

Wat zijn tot nu toe de prestaties van de +1-knop voor u? Daar kunt u achterkomen met de volgende drie rapporten in de Webmasterhulpprogramma's:
  1. Activiteit: bekijk hoe vaak uw pagina's in totaal een +1-waardering hebben gekregen.
  2. Doelgroep: bekijk anonieme totaalgegevens over de personen die een +1-waardering hebben gegeven aan uw pagina's, waaronder het totaal aantal unieke gebruikers, hun locatie, leeftijd en geslacht.
  3. Invloed op het zoeknetwerk: vergelijk de klikfrequentie (CTR) van vertoningen met een +1-waardering in het zoeknetwerk met de algemene klikfrequentie voor alle vertoningen om te bepalen hoe +1-waarderingen invloed hebben op de prestaties van uw site.


Ga vandaag nog aan de slag met de +1-knop op uw pagina's -- genereer een klein codefragment en plak het in de HTML-code van uw site, net als bij de advertentiecode van AdSense. U kunt ook het formaat en de opmaak van uw site aanpassen. Ga voor meer hulp met de +1-knop naar onze Veelgestelde vragen over Google+ voor webmasters.

Hartelijk dank voor het lezen van ons eerste Social Fridays-bericht. Volgende week bespreken we Google+ pagina's voor uw bedrijf en hoe u deze optimaal kunt instellen.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon