iklan banner

Monday, September 24, 2012

Tips voor het maken van kwaliteitssites � deel 2

Het doel van het Google Display Netwerk is waardevolle en relevante inhoud te bieden aan onze gebruikers en adverteerders. We hebben eerder al een aantal tips gegevens voor het maken van kwaliteitssites voor AdSense. Hierop verderbouwend willen we graag wat meer informatie met u delen over de soorten sites en pagina's die het meest geschikt zijn voor het genereren van inkomsten.

Pagina's moeten origineel zijn en toegevoegde waarde bieden
In de Google-richtlijnen voor webmasters wordt het belang onderstreept van het bieden van originele inhoud waarmee uw site zich onderscheidt, maar dit is slechts ��n van de factoren die van een site een kwaliteitswebsite maken. In onze richtlijnen wordt bijvoorbeeld ook aanbevolen geen doorway-pagina's en doorway-domeinen te gebruiken die weinig tot geen inhoud bevatten, en geen pagina's te gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor bepaalde zoekwoorden of woordgroepen.

Probeer informatieve en goed ingedeelde inhoud te publiceren
Het bieden van originele inhoud is slechts ��n van de factoren die de kwaliteit van een website bepalen. De inhoud moet ook informatief zijn en zodanig zijn ingedeeld dat gebruikers er gemakkelijk doorheen kunnen navigeren.

Hier volgt een korte (maar niet volledige) lijst met dingen waarmee u rekening zou kunnen houden:
  • Richt u op ontwerpen waarvan u goed op de hoogte bent en waar u enthousiast over bent.
  • Zorg ervoor dat u niet dezelfde inhoud op meerdere pagina's herhaalt of overlappende of overbodige inhoud produceert.
  • Richt u op het interesseren van de gebruiker (door een interactieve ervaring te bieden met inhoud die relevant is voor gebruikersinteresses) in plaats van op het genereren van inhoud in een poging onze bots te misleiden, bijvoorbeeld met irrelevante maar goedbetalende zoekwoorden.
De indeling en navigatiestructuur van uw site zijn ook belangrijk, aangezien gebruikers gemakkelijk door uw pagina's moeten kunnen navigeren om de informatie of service te vinden die ze zoeken. Daarnaast moet er altijd een goede balans zijn tussen de advertentie-implementatie en de inhoud van uw pagina. Advertenties moeten een aanvullende informatiebron zijn voor gebruikers en een aanvullende waarde vormen in plaats van te aanwezig te zijn of meer op te vallen dan de inhoud zelf.

Plaats geen advertenties op pagina's met weinig inhoud
Soms bevatten websites die als geheel nuttig zijn ook bepaalde gedeelten of pagina's die niet zo geschikt zijn voor het genereren van inkomsten. Dit geldt onder andere voor pagina's die gebruikers te zien krijgen voordat ze een domein besluiten te verlaten, zoals een pagina met een bedankbericht voor hun bezoek of aankoop. Een ander voorbeeld zijn 404-foutpagina's waarop gebruikers wordt gemeld dat er geen inhoud te vinden is op die specifieke URL.

We hopen dat u deze uitleg nuttig vindt. Voor meer informatie over het maken van kwaliteitsinhoud kunt u de Google-richtlijnen voor webmasters, het programmabeleid van AdSense en het beleidsgedeelte van het Helpcentrum van AdSense bekijken.

Het beste advies dat we u kunnen geven, is wat we bij Google zelf ook als ons kernprincipe hanteren: 'Focus u op de gebruikers en dan volgt de rest vanzelf'.

Door Francesco Angeli, AdSense-beleidsteam


EmoticonEmoticon