iklan banner

Wednesday, October 24, 2012

Insights voor uitgevers deel 2: de 5 basisprincipes van gebruikerservaringen

Dit is het tweede deel van een driedelige serie over vijf basisprincipes van gebruikerservaringen die u in gedachten moet houden bij het ontwerpen van uw site. Door middel van deze principes biedt u gebruikers op uw site een geweldige ervaring.

In ons laatste bericht over gebruikerservaring hebben we een aantal doelen voor uw site en uw gebruikers ge�dentificeerd. We hebben besproken hoe u gebruikers op uw site kunt houden en wat het belang is van een samenhangende architectuur op uw gehele site.

In dit bericht leert u hoe u gebruikers wegwijs kunt maken op uw website en waarom de verschillende gebruiksscenario's (desktop of mobiel) verschillende instellingen vereisen.

3. Zorg ervoor dat gebruikers weten wat ze moeten doen op uw site

Gebruikers moeten altijd weten welke handeling ze moeten uitvoeren op uw site. Wanneer een gebruiker op uw pagina terechtkomt, moet meteen duidelijk zijn waarop als eerste moet worden gelet, waarop als tweede, enzovoort. Er moet ook een duidelijke volgende handeling zichtbaar zijn, of het nu op 'kopen' klikken is om een aankoop te doen of een gerelateerd artikel lezen.

Tips:
Houd rekening met de volgende punten bij het maken van duidelijke calls-to-action:
  • Nadruk: benadruk de call-to-action door middel van grootte, kleur, contrast en/of het gebruik van spaties.
  • Eenvoudig: maak uw pagina niet rommelig met te veel verschillende handelingen. Denk echt na over wat u uw gebruikers wilt laten doen en geef deze handelingen prioriteit in uw ontwerp.
  • Stimulans: stimuleer gebruikers actie te ondernemen. Dit kunt u doen door middel van kortingen, geschenken, deelname aan tombola's of toegang tot meer inhoud
  • Nabijheid: zorg ervoor dat uw call-to-action zich op een logische plaats op de pagina bevindt. Als er bijvoorbeeld een artikel op de pagina staat, kunt u de call-to-action onder het artikel plaatsen.
  • Consistentie: laat uw call-to-action op de gehele site zien en houd het uiterlijk consistent.  

4. Stem de ervaring af op de situatie van uw gebruikers

Uw site moet gebruikers een geweldige ervaring bieden, waar en wanneer ze die nodig hebben. Het is belangrijk na te denken over hoe uw gebruikers in verschillende situaties verschillend gebruikmaken van uw site. Houd rekening met hun beperkte tijd en of ze een mobiel apparaat of een computer gebruiken.

Tips:
Lees de volgende tips om u te helpen nadenken over de gebruiksscenario's van uw gebruikers:
  • Situatie: in welke situatie bevindt de gebruiker zich waardoor hij op uw site naar informatie zoekt?
  • Functies beperken: de mobiele versie van uw site moet alleen over de belangrijkste functies van uw site beschikken waarmee uw gebruikers de juiste informatie kunnen vinden. Bewaar de andere geavanceerde functies voor uw desktopsite waarvoor uw gebruikers iets meer tijd hebben.
  • Snelheid: gebruikers hebben maar enkele seconden de tijd, dus zorg ervoor dat uw site bliksemsnel laadt. Het hulpprogramma PageSpeed van Google kan u helpen bij het optimaliseren van uw laadtijd.
  • Tolerantie: gebruikers maken fouten, vooral op mobiele apparaten. Zorg ervoor dat ze deze fouten gemakkelijk ongedaan kunnen maken en kunnen terugkeren naar waar ze waren, zonder dat ze de Terug-knop hoeven te gebruiken.

Voorbeeld:
Stel dat u een site voor restaurantrecensies heeft. Hoe wijkt het gedrag van een mobiele gebruiker dan af van het gedrag van een desktopgebruiker? Ten eerste, mobiele gebruikers zijn waarschijnlijk onderweg, ze kunnen zelfs over straat lopen wanneer ze uw site bekijken. Ze hebben geen tijd om door verschillende pagina's van restaurants te navigeren, zoals ze doen op de desktopsite. Ze verwachten dat uw site de GPS-functie van de telefoon gebruikt om ze op te sporen en hen populaire restaurants in de buurt toont, op basis van hun zoekactie. Uw site kan de ervaring met recensies op mobiele apparaten nog optimaliseren door de populairste korte recensies te tonen, omdat gebruikers geen tijd hebben om lange recensies te lezen.

Onthoud, het gaat allemaal om nadenken over de situatie waarin de gebruiker zich bevindt wanneer hij uw site bekijkt en het hierop afstemmen van de gebruikerservaring.

Kom morgen nog eens terug, wanneer we het gaan hebben over het genereren van retourbezoeken aan uw site en uw klanten te binden door middel van een goede gebruikerservaring.

Door: David Richards - Google AdSense

Bronnen:
Google Analytics Events - http://www.google.com/analytics/
Meet de impact van veranderingen in het ontwerp en houd toezicht op het gebruik van uw site, zodat u op de hoogte blijft van hoe uw gebruikers omgaan met uw site, en hoe het gebruik ervan na verloop van tijd kan verschuiven, veranderen of evolueren. Google Analytics Events helpt u deze veranderingen te meten door klikken te meten op vooraf gedefinieerde elementen van de pagina.

Hulpprogramma voor sitesnelheid - https://developers.google.com/speed/pagespeed/
Google heeft een aantal fantastische tools om de snelheid van uw website te helpen verbeteren

Zo maakt u advertenties mobiel - http://www.howtogomo.com/
Google heeft een snelle tool waarmee u kunt zien hoe uw website eruitziet op een mobiele telefoon. De tool biedt ook een aantal geweldige hulpmiddelen om uw mobiele site te bouwen

DUDA Mobile - http://gomo.dudamobile.com/
Duda Mobile is een partner van Google GoMo en hiermee kunt u in enkele minuten uw mobiele site maken.


EmoticonEmoticon