iklan banner

Thursday, October 25, 2012

Insights voor uitgevers deel 3: de 5 basisprincipes van gebruikerservaringen

Dit is de laatste post in een driedelige serie over de vijf basisprincipes van gebruikerservaringen die u in gedachten moet houden bij het ontwerpen van uw site. Met behulp van deze basisprincipes kunt u een geweldige gebruikerservaring bieden aan de gebruikers van uw site.

In onze eerste en tweede posts werd behandeld hoe u kunt achterhalen wat de doelen van uw gebruikers zijn, wat de structuur van uw site is en hoe u uw gebruikers door uw site kunt leiden. Ook gaven we enkele tips voor een betere mobiele ervaring. In de laatste post uit deze serie geven we enkele strategie�n hoe u van casual gebruikers loyale gebruikers kunt maken. 

5. Casual gebruikers omzetten in loyale gebruikers

Tot nu toe hebben we manieren besproken om te begrijpen wat uw gebruikers zoeken en hoe u ze dit kunt geven. Maar u vraagt zich misschien af hoe u ervoor kunt zorgen dat gebruikers blijven terugkomen? Loyale klanten zijn tenslotte essentieel voor zowel online als offline ondernemingen. Om ervoor te zorgen dat een gebruiker uw site vaker bezoekt, moet u meer doen dan alleen zijn/haar vragen beantwoorden: u moet de gebruiker ook een reden geven naar uw site terug te keren.

Tips:
Hieronder staan een paar manieren waarop u eenmalige bezoekers kunt omzetten in terugkerende bezoekers:
  • Nieuwe inhoud: het allerbelangrijkste is continu nieuwe inhoud van hoge kwaliteit te bieden. Vergeet ook niet nieuwe inhoud te tonen aan de bovenkant van bestemmingspagina's.
  • Gerelateerde inhoud: toon gebruikers gelijksoortige inhoud elders op uw site. Maak een sectie die gebruikers doorverwijst naar populaire inhoud met hetzelfde onderwerp. Dit zorgt voor meer betrokkenheid.
  • Sociaal: zorg ervoor dat gebruikers makkelijk met u in contact kunnen komen via hun favoriete sociale netwerken. Alle grote sociale netwerken hebben widgets die u op uw site kunt zetten zodat gebruikers u kunnen volgen. Publiceer daarna populaire inhoud om het herhaaldelijk bezoeken van uw site te stimuleren.
  • E-mail: bied gebruikers een manier om zich aan te melden voor e-mails met updates en/of een nieuwsbrief.
  • Gebruikers erbij betrekken: zorg voor eenvoudige interactie met uw inhoud door middel van forums, een beoordelingssysteem of aanbevelingen.

Een voorbeeld:
Stel dat u een vacaturesite heeft waarop gebruikers naar banen kunnen zoeken en solliciteren. Er zijn verschillende manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat gebruikers blijven terugkomen. U kunt ze ten eerste vragen zich aan te melden om via e-mail op de hoogte te worden gehouden als er nieuwe banen aan de site worden toegevoegd die overeenkomen met hun zoekopdracht. Daarnaast kunt u weergeven hoeveel nieuwe banen er deze week zijn toegevoegd zodat gebruikers zien dat er altijd nieuwe vacatures bijkomen.

Wij hopen dat u deze driedelige serie over gebruikerservaringen nuttig vond en nodigen u uit hieronder opmerkingen te plaatsen.

Door: David Richards - Google AdSense

Bronnen:
Een Google+-pagina maken  - http://www.google.com/+/business/
Geef gebruikers de mogelijkheid zich te abonneren op uw updates via Google+


EmoticonEmoticon