iklan banner

Monday, October 29, 2012

Met de inkomsten uit AdSense voor mobiel zoeken kan Ultimoprezzo investeren in groei

Ultimoprezzo.com biedt online consumenten een unieke service door hun informatie te verschaffen over winkels, zoals de openingstijden en de beste actuele prijzen voor smartphones, televisies, tablets, laptops en andere consumentenelektronica.

Als leverancier van een gratis service moest Ultimoprezzo op een of andere manier inkomsten zien te verwerven en Google AdSense bood een simpele oplossing.

'Het Google AdSense-programma is voor ons de ideale manier om onze publicatie-activiteiten te gelde te maken', zegt oprichter en CEO Alberto Giacobone. Volgens hem biedt Google AdSense de gebruikers van Ultimoprezzo niet alleen relevante en interessante advertentie-informatie, maar de adverteerders tevens heel rendabele advertentieplaatsingen omdat het bedrijf geen eigen verkoopnetwerk hoeft te onderhouden.

Wereldwijd zien we het smartphonegebruik gestaag toenemen. Alleen al in Itali� verlaat 69 procent van de smartphonebezitters nooit zonder telefoon het huis en 82 procent gebruikt de smartphone om onderzoek te doen naar een product of service (bron: ourmobileplanet.com). 'Het is duidelijk, de cijfers spreken voor zich', bevestigt Alberto. In Itali� en daarbuiten bevinden we ons in toenemende mate in een �post- pc�-tijdperk, waarin we onze smartphones en tablets altijd en overal bij de hand hebben, vaak zelfs wanneer we iets anders aan het doen zijn.'

Al vroeg in de ontwikkeling van het mobiele platform zag Alberto�s team de mogelijkheden. Ultimoprezzo�s voor mobiele apparaten geoptimaliseerde website werd ontwikkeld door een intern team, terwijl de applicaties voor iOS en Android werden ontwikkeld door een gespecialiseerd bureau.

Heeft het bedrijf een stijging in het mobiele verkeer waargenomen? 'De trend is duidelijk', aldus Alberto. 'Het mobiele verkeer groeit en omvat nu al meer dan 15 procent van ons totale verkeer. En dit komt niet alleen door de toenemende populariteit van smartphones, die nu al minder dan 100 dollar kosten. We stellen ook vast dat gebruikers steeds beter en intensiever gebruikmaken van hun smartphone.' Hij schat dat tegen het eind van 2012 het mobiele verkeer een derde van het totale verkeer van Ultimoprezzo zal uitmaken, terwijl ook het niet-mobiele verkeer sterk toeneemt.

AdSense biedt Ultimoprezzo een manier om in allerlei technologische omgevingen te profiteren van de waarde van hun inhoud. En naarmate er meer platforms ontstaan en zich ontwikkelen, komen daarmee nieuwe inkomstenbronnen beschikbaar voor het bedrijf. 'Door het AdSense-programma konden we, zowel in kwantitatief als in kwalitatief opzicht, investeren in de groei van de services die we onze bezoekers aanbieden en konden we de services altijd gratis houden. '

Deze informatie is actueel vanaf 29 oktober 2012.

Door Cristina Miscimarra - Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon