iklan banner

Friday, October 12, 2012

Social Fridays: bekijk hoe uw inhoud is gedeeld op Google+

Elke vrijdag plaatsen we tips voor Google+ om uitgevers te helpen optimaal gebruik te maken van alle functies en beschikbare mogelijkheden. Zorg ervoor dat u elke week terugkomt voor het nieuwste artikel in onze educatieve serie Social Fridays!

Sinds we 4 weken geleden zijn begonnen, hebben we u laten zien hoe u de +1-knop op uw pagina's kunt plaatsen, hoe u uw Google+ pagina kunt maken en controleren, en hoe u de Google+ badge aan uw site kunt toevoegen. U heeft de belangrijkste stappen voor het aan de slag gaan met Google+ voltooid en u plaatst regelmatig nieuwe berichten - maar weet u hoe uw inhoud zich verspreidt? In het Social Fridays-artikel van vandaag laten we u zien hoe u deze informatie kunt vinden met behulp van Google+ Ripples.

Met Ripples kunt u nu zien hoe uw openbare inhoud na verloop van tijd opnieuw is gedeeld op Google+ en wat gebruikers erover hebben gezegd. Als u het wilt uitproberen, hoeft u alleen een openbaar bericht te zoeken en 'Ripples bekijken' te selecteren in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het bericht. U ziet een aantal cirkels die elk overeenkomen met een gebruiker die uw inhoud opnieuw heeft gedeeld, en binnen in de cirkel ziet u de personen die de link van die persoon opnieuw hebben gedeeld (enzovoort). Het formaat van de cirkels is ruwweg aangepast aan de relatieve invloed van die persoon. Dus hoe groter iemands cirkel is, hoe vaker de inhoud opnieuw is gedeeld ten opzichte van de oorspronkelijk opnieuw gedeelde inhoud.U kunt ook zien wie uw inhoud hebben besproken op Google+, ook als ze uw oorspronkelijke bericht niet opnieuw hebben gedeeld. Cirkels op de pagina Ripples die niet met andere cirkels zijn verbonden, vertegenwoordigen personen die onafhankelijk van elkaar uw inhoud hebben gedeeld. Scroll naar de onderkant van de pagina om een geanimeerde versie van de visualisatie af te spelen, waarin u kunt zien hoe uw link na verloop van tijd is gedeeld. Tevens ziet u een lijngrafiek die activiteit met het bericht weergeeft.

Met deze informatie kunt u bepalen wie de meeste invloed hebben gehad en wie de belangrijkste bijdragen hebben geleverd in uw gemeenschap om uw inhoud te verspreiden - ongeacht of de inhoud rechtstreeks vanaf uw +pagina opnieuw werd gedeeld of niet. Mogelijk wilt u deze betrokken individuen benaderen en ze om feedback over uw inhoud vragen, of zelfs een Hangout organiseren om ze meer gedetailleerde informatie te geven.

Probeer Ripples vandaag nog uit en zie hoe sommige recente inhoud opnieuw in het openbaar is gedeeld. Bekijk voor meer informatie deze video:Wilt u meer rapporten en statistieken zien? Zorg dan dat u volgende week vrijdag weer present bent bij ons. We vertellen u dan meer over de hulpmiddelen voor rapportage die u kunt gebruiken om de prestaties van uw +pagina te volgen.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon