iklan banner

Friday, October 26, 2012

Social Fridays: The New York Times gebruikt Hangouts on Air voor het laatste nieuws

Elke vrijdag plaatsen we tips voor Google+ om uitgevers te helpen optimaal gebruik te maken van alle beschikbare functies en mogelijkheden. Hier vindt u elke week het nieuwste artikel in onze educatieve serie Social Fridays. Mis het niet!

Een paar weken geleden hebben we het gehad over de mogelijkheid om live-uitzendingen te verzorgen via Google+ Hangouts on Air. Met deze gratis functie kunt u een gesprek met 10 deelnemers live streamen, rechtstreeks vanaf uw Google+ pagina, uw YouTube-kanaal en zelfs vanaf uw website, voor een wereldwijd publiek.

The New York Times houdt regelmatig Hangouts on Air om met zijn publiek in contact te treden, met onderwerpen als buitenlandse zaken, beroepshonkbal en de verkiezingen. Vanaf de start van de +New York Times-pagina in november 2011 is het de bedoeling van de Times geweest een centraal punt te cre�ren waar online lezers niet alleen het laatste nieuws kunnen vinden, maar er ook over kunnen meepraten.

Onlangs heeft de Times Hangouts on Air ingezet om verslag te doen van belangrijk nieuws en daarmee een breed online publiek te bereiken. Een paar uur nadat het Hooggerechtshof de historische beslissing nam President Obama�s Affordable Healthcare Act rechtsgeldig te verklaren, was de Times het eerste grote mediakanaal dat een discussie over dat nieuws presenteerde via live internetvideo. De Hangout-video werd live uitgezonden op de +New York Times-pagina en op de NYTimes Opinion-pagina, waardoor de discussie en analyse met een breder publiek kon worden gedeeld.


Het team van de Times had zich goed op de Hangout voorbereid door de panelleden voor de live-uitzending al een week van tevoren vast te leggen. Toen de dag van de beslissing was aangebroken, plaatste de Times een vignet op de NYTimes Opinion-pagina en zette een post op zijn +pagina om ruchtbaarheid te geven aan de ophanden zijnde Hangout. Toen de Hangout eenmaal was begonnen, plaatsten ze de video rechtstreeks op de Opinion-pagina en maakten er reclame voor op hun startpagina om er extra aandacht op te vestigen. Nadat de Hangout was afgesloten, bewerkte het team van de Times de video-opname snel op YouTube en plaatste die op de voorpagina van NYTimes.com, ter verhoging van de zichtbaarheid.

Lees voor meer informatie de volledige casestudy. Als u eraan toe bent om te gaan uitzenden, lees dan eerst onze tips en ga dan van start met uw eigen Hangout on Air. Als u zelf adviezen heeft over het gebruik van Hangouts, post deze dan gerust op de +pagina van AdSense.
Door Arlene Lee, team Inside AdSense


EmoticonEmoticon