iklan banner

Friday, October 19, 2012

Social Fridays: volg en meet de prestaties van uw +pagina

Elke vrijdag plaatsen we tips van Google+ om uitgevers te helpen optimaal te profiteren van alle functies en beschikbare middelen. Zorg ervoor dat u elke week terugkomt voor het nieuwste artikel in onze educatieve serie Social Fridays!

We weten dat uitgevers van statistieken houden, en daarom laten we u vandaag, in aansluiting op het artikel over Google+ Ripples van vorige week, zien hoe u de impact van uw Google+ pagina kunt analyseren met Google Analytics.

Sociale Analytics-rapporten

Als u Google Analytics gebruikt om het verkeer naar en de interactie met uw pagina's te meten, zorg dan dat u Sociale rapporten gebruikt om uw gebeurtenissen op sociale media te analyseren. In het rapport 'Sociale bronnen' kunt u zien welke sociale netwerken verkeer naar uw site of bepaalde pagina's sturen, zodat u kunt bepalen welke inhoud populair is in verschillende netwerken. Daarnaast kunt u de tijd die bezoekers afkomstig van verschillende netwerken op uw site hebben doorgebracht, vergelijken om te zien waar de betrokkenheid het hoogst is.

Ook raden we u aan het rapport 'Sociaal delen' te bekijken om te zien op welke knoppen voor delen via sociale media wordt geklikt en voor welke inhoud. Analytics rapporteert automatisch de +1-activiteiten die u ontvangt van bezoekers op uw site, en andere sociale invoegtoepassingen kunnen eenvoudig worden aangepast voor rapportage in Analytics.

Bekijk deze rapporten zeker een keer voor een beter inzicht in de manier waarop uw sociale inspanningen van invloed zijn op de betrokkenheid van gebruikers.

Nu weet u hoe u aan de slag kunt gaan en uw succes met Google+ kunt bijhouden, en volgende week delen we een succesverhaal en advies van een uitgever. Ik wens u een bijzonder prettig weekend!

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon