iklan banner

Thursday, November 1, 2012

Ontdek trends en verzamel inzichten in AdSense met Google Analytics

Kennis is macht: inzichtelijke gegevens over accountprestaties en het gedrag van gebruikers kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw AdSense-implementaties. Door uw AdSense-account te koppelen aan een nieuw of bestaand Google Analytics-account, kunt u toegang krijgen tot extra informatie die u kan helpen mogelijkheden te vinden om effectiever inkomsten te genereren met uw inhoud.

Hier volgen enkele vragen waarop u antwoord krijgt wanneer u AdSense-gegevens combineert met rapporten in Google Analytics:
  • Hoe gaan gebruikers om met mijn site? Met In-Page Analytics heeft u toegang tot een visuele analyse van de interactie van gebruikers met uw webpagina's. Op basis van die analyse kunt u bepalen wat de meest strategische locaties zijn om advertenties te plaatsen.
  • Waar en waarom verlaten bezoekers mijn winkelwagen? Identificeer pagina's met een hoog bouncepercentage om het percentage bezoekers te bepalen dat slechts ��n pagina bekijkt tijdens een bezoek aan uw site. Gebruikers kunnen zich om allerlei redenen zo gedragen, maar u kunt zorgen voor de best mogelijke gebruikerservaring door de inhoud en de advertentie-implementatie op deze pagina's te optimaliseren.
  • Met welke verkeersbronnen en URL's verdien ik het meest? Bepaal welke pagina's de hoogste AdSense-inkomsten genereren en pas die succesvolle implementaties toe op andere delen van uw site. U kunt ook aangepaste kanalen instellen voor pagina's die goed presteren en zo aantrekkelijke plaatsingen voor adverteerders maken die zij specifiek kunnen targeten. Voer daarnaast contentexperimenten uit en test verschillende pagina-indelingen om de prestaties van belangrijke statistieken met elkaar te vergelijken.
Om dit soort inzichten en meer te verkrijgen, moet u uw AdSense- en Google Analytics-account koppelen. Op basis van feedback van uitgevers hebben we onlangs het koppelingsproces vereenvoudigd. Houd er rekening mee dat u slechts ��n AdSense-account aan ��n Google Analytics-account kunt koppelen en dat het e-mailadres waarmee u zich bij AdSense aanmeldt, ook beheerderstoegang heeft tot het Google Analytics-account. Ga om te beginnen naar het gedeelte 'Toegang en verificatie' op de pagina 'Accountinstellingen' in uw AdSense-account en volg de instructies. Ga voor meer informatie naar het AdSense Helpcentrum.

Om u te helpen met uw AdSense-gegevens in Google Analytics aan de slag te gaan en u een overzicht van enkele relevante gegevens te laten zien, hebben we dit gebruiksvriendelijke dashboard gemaakt. Selecteer een van uw profielen die u wilt importeren en u kunt snel de rapporten bekijken en aanpassen die het belangrijkst voor u zijn. U heeft vanuit het relevante profiel op elk gewenst moment toegang tot dit dashboard door op het tabblad 'Startpagina' te klikken.

Door Esteban Talavera - Software ontwikkelaar - AdSense-rapportage


EmoticonEmoticon