iklan banner

Monday, November 12, 2012

Updates in de aanvraagprocedure voor hostpartnersites

Binnenkort werken we de aanvraagprocedure bij voor nieuwe uitgevers die zich aanmelden voor een AdSense-account via een hostpartnersite als Blogger of Hubpages. Zoals u wellicht weet, kunnen uitgevers op hostpartnersites inhoud maken en geld verdienen met hun inhoud die wordt gehost op de partnersite in plaats van op het domein van de uitgever zelf. Nieuwe uitgevers die zijn goedgekeurd voor AdSense-accounts via een hostpartnersite kunnen op host-partnersites advertenties plaatsen en geld verdienen met inhoud die in overeenstemming is met het beleid. Als ze vervolgens besluiten advertenties op hun eigen domein weer te geven, moeten ze vanaf vandaag een extra goedkeuringsstap voltooien die vergelijkbaar is met de aanvraagprocedure op www.google.com/adsense. Uitgevers die voor vandaag zijn goedgekeurd voor AdSense-accounts krijgen niet te maken met deze veranderingen.

Hier is een voorbeeld om de procedure uit te leggen - stel dat Susan een blog heeft bij Blogger. Ze dient een aanvraag in voor een gehost AdSense-account binnen Blogger, en zodra deze is goedgekeurd, begint ze geld te verdienen met haar blog. Als ze vervolgens een tweede blog op Blogger start, kan ze advertenties weergeven op dit tweede blog en kan ze geld verdienen met beide sites.

Vervolgens besluit Susan haar eigen domein te kopen, example.com, en wil ze geld verdienen met de inhoud die ze daar plaatst. Voordat ze dat kan doen, moet ze een formulier invullen in haar account om een beoordeling van haar site aan te vragen. Nadat ze het formulier heeft verstuurd, moet ze een advertentiecode genereren en deze implementeren in een live-pagina van example.com die verkeer ontvangt. Het ge�mplementeerde advertentieblok blijft leeg totdat het domein door het AdSense-team is beoordeeld.

Als het verzoek wordt goedgekeurd, kan Susan verdergaan met het plaatsen van extra advertentieblokken op de site. Als het verzoek wordt afgewezen, kunnen er geen advertenties worden weergegeven op haar nieuwe domein, maar dit heeft geen invloed op haar twee bestaande blogs. Ze kan er geld mee blijven verdienen en ze kan ook de problemen met haar nieuwe domein oplossen en haar site opnieuw ter beoordeling indienen.

Deze veranderingen zorgen voor een consistente en probleemloze aanmeldervaring voor uitgevers, welke aanvraagprocedure ze ook volgen. Bovendien kunnen uitgevers en host-partnersites op de huidige manier blijven samenwerken. We blijven ons inzetten voor het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig netwerk, dat onze adverteerpartners goede bedrijfsresultaten oplevert, en gebruikers een positieve ervaring biedt.

Door Sophia Lin, Productmanager


EmoticonEmoticon