iklan banner

Wednesday, November 21, 2012

Zoeken naar advertenties op afbeelding in het Centrum voor advertentiecontrole

Het Centrum voor advertentiecontrole in uw AdSense-account is een krachtig hulpmiddel waarmee u de advertenties kunt controleren die op uw website worden weergegeven. Eerder dit jaar hebben we het vernieuwd met nog effectievere controlefuncties en vandaag introduceren we een verbetering waarmee u advertenties effici�nter kunt vinden en beoordelen. Met behulp van de technologie van Google Image Search kunt u nu een afbeeldingsbestand uploaden van uw computer waarmee u kunt zoeken naar gerelateerde beeldadvertenties. Deze kunt u vervolgens beoordelen en eventueel kunt u er actie op ondernemen.

Zo wilt u misschien advertenties opsporen en blokkeren die het logo van een concurrent bevatten. Nadat u het beeldbestand heeft ge�pload en een zoekopdracht naar het logo heeft uitgevoerd, geven wij de beeldadvertenties weer die dit logo bevatten en die geschikt zijn om op uw pagina's te worden weergegeven. Houd er rekening mee dat u alleen afbeeldingen kunt uploaden tot 2 MB en met een maximale afmeting van 1024 x 1024 pixels. Als u deze functie wilt uitproberen, meldt u zich aan bij uw AdSense-account en gaat u naar het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren'.


Zoals altijd adviseren we u spaarzaam gebruik te maken van filters en uitsluitend wanneer u niet wilt dat een specifieke advertentie of adverteerder op uw pagina's wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat door het blokkeren van advertenties uw inkomsten niet worden geoptimaliseerd. Het kan zelfs een negatief effect hebben op uw potenti�le inkomsten omdat de concurrentie tussen advertenties die geschikt zijn voor weergave op uw pagina's erdoor wordt beperkt.

Met deze functie kunnen momenteel uitsluitend beeldadvertenties worden opgespoord, maar we zijn van plan meer advertentieformaten te ondersteunen. Zodra er meer functies beschikbaar komen, zullen we u op de hoogte stellen. In de tussentijd kunt u voor gedetailleerde instructies ons Helpcentrum bezoeken.

Door Marcel Crasmaru -- AdSense-engineer


EmoticonEmoticon