iklan banner

Wednesday, December 5, 2012

Beheermogelijkheden zijn nu flexibeler dankzij blokkeren op siteniveau

Uitgevers die meerdere websites beheren vragen ons heel vaak of er mogelijkheden zijn om bepaalde advertenties op bepaalde sites te blokkeren. Zo kan het voorkomen dat u een categorie advertenties wilt blokkeren op een site voor kinderen, terwijl u ze wel wilt weergeven op een afzonderlijke sportwebsite die u ook beheert. We streven ernaar AdSense steeds verder aan te passen aan uw eisen en ervoor te zorgen dat u het maximale kunt verdienen aan al uw sites. Met dat doel maken we in de komende dagen mogelijkheden voor dit soort gedetailleerde blokkering beschikbaar voor AdSense voor inhoud.

Als u aan de slag wilt gaan met deze nieuwe, flexibele beheerfuncties, voert u de volgende twee stappen uit:

1. Sitebeheer:
Als u deze acties wilt ondernemen op siteniveau, geeft u eerst op van welke domeinen en subdomeinen u eigenaar bent in het systeem. Ga op het tabblad 'Startpagina' naar de pagina 'Accountinstellingen', en ga vervolgens naar het gedeelte 'Toegang en verificatie'. In dit gedeelte kunt u een lijst met eigen sites maken. De lijst bevat al de domeinen van uw bestaande URL-kanalen. U kunt handmatig aanvullende domeinen of subdomeinen toevoegen. U kunt ook een site claimen in de lijst met niet-geclaimde sites, die automatisch met gegevens wordt gevuld. Hierin ziet u alle sites waarop uw advertenties worden vertoond. Wanneer u handmatig subdomeinen toevoegt aan de lijst, kunt u advertenties op deze specifieke pagina's blokkeren, maar kunnen deze gewoon worden weergegeven in het hoofddomein.2. Blokkeren op siteniveau:
Nadat u de lijst met eigen sites heeft ingesteld, gaat u naar het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren'. U ziet hier enkele updates, waaronder een nieuwe sitenavigatiebalk, nieuwe horizontale tabs en een optie voor het blokkeren op siteniveau. De lijst met eigen sites wordt weergegeven onder 'Inhoud' op de navigatiebalk. Als u advertenties wilt blokkeren in een bepaald domein of subdomein, selecteert u het betreffende domein in de lijst links en slaat u de wijzigingen op. Als u de wijzigingen voor het blokkeren wilt toepassen op al uw sites, selecteert u 'Al mijn sites' aan de linkerkant.Met blokkeren op siteniveau kunt u per URL blokkeren. Als opties voor het blokkeren van gevoelige of algemene categorie�n beschikbaar zijn voor uw taal, kunt u deze ook toepassen. Houd er rekening mee dat u voor dit product maximaal 500 URL's kunt toevoegen aan een blokkeringslijst. En zoals altijd raden we u aan voorzichtig om te springen met het blokkeren van advertenties, omdat u hierdoor mogelijk potenti�le inkomsten misloopt.

Klaar om aan de slag te gaan? Bezoek ons Helpcentrum voor gedetailleerde instructies voor het beheren van sites en het instellen van regels voor het blokkeren op siteniveau.

Door Adomas Paltanavicius  -- AdSense-technicus


EmoticonEmoticon