iklan banner

Wednesday, December 12, 2012

Beter samenwerken: bescherming tegen ongeldige activiteit

Uitgevers zijn het kloppend hart van het internet en we zijn vastberaden u te helpen met de groei van uw bedrijf. Alleen al in het afgelopen jaar hebben we 6,5 miljard dollar gedeeld met onze AdSense-uitgevers. We investeren ook grote hoeveelheden tijd en miljoenen dollars in systemen (waaronder geavanceerde algoritmen en handmatige beoordelingen) die zorgen dat slechte advertenties niet op sites verschijnen en slechte klikken niet ten onrechte bij adverteerders in rekening worden gebracht. Wanneer alles goed werkt, hebben adverteerders vertrouwen in ons netwerk en blijven ze erin investeren, wat opbrengsten genereert voor u, de uitgever. Dit zorgt uiteindelijk voor de gratis content die zo populair is bij gebruikers.

Maar we kennen de verhalen: accounts van uitgevers worden opgeschort of zelfs uitgeschakeld wegens 'ongeldige activiteit' zonder dat ze zelf begrijpen wat er aan de hand is of hoe dit kan worden opgelost. We weten dat dit een uiterst frustrerende en soms zelfs beangstigende ervaring kan zijn. Wat is de oorzaak hiervan?

Hoewel het grootste gedeelte van de uitgevers dat zich opgeeft voor AdSense dit met goede bedoelingen doet, zijn er helaas enkelen met kwade opzet.  Zoals u wel begrijpt, kunnen we niet alle hulpprogramma's openbaar maken die we gebruiken om slechte sites en slecht verkeer uit ons netwerk te houden.  Soms schakelen deze hulpprogramma's accounts uit van goede uitgevers die een bron van ongeldige activiteit zijn geworden zonder dat ze er iets aan kunnen doen.  We implementeren enkele wijzigingen die volgens ons dit probleem kunnen oplossen: br />
  • We houden bij het reageren op ontdekte ongeldige activiteit meer rekening met het eigendomsrecht. Tegenwoordig worden de accounts van sommige betrouwbare uitgevers bijvoorbeeld opgeschort in plaats van be�indigd. We hopen na verloop van tijd met meer uitgevers direct samen te werken om problemen met ongeldig verkeer op te lossen zonder het account uit te hoeven schakelen. (We blijven adverteerders nog steeds een krediet geven bij ongeldige activiteit.)

  • We hebben uitgevers hulpmiddelen gegeven om meer informatieve heroverwegingen in te dienen via een nieuw formulier, waardoor problemen sneller kunnen worden opgelost.
  • We geven meer details over de oorzaken van de ongeldige activiteit. Als we een schending van ons beleid hebben vastgesteld, ontvangt u een e-mail en een melding in uw account met meer informatie en instructies. Ook vindt u allerlei materiaal over de oorzaken van ongeldige activiteit bij ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit, dat nu wordt aangeboden in de meeste talen die worden ondersteund door AdSense, zoals Duits, Frans, Pools en Arabisch.
  • Of u nu op zoek bent naar een opfriscursus of gewoon uw eerste advertentieblok wilt maken, u kunt de dingen die u wel en niet moet doen met betrekking tot advertentieverkeer bekijken in onze uitgebreide AdSense Academy.
  • Om te zorgen dat uitgevers de meest gemaakte fouten vermijden, zijn we begonnen met een nieuwe videoserie waarin wordt uitgelegd waarom sommige beleidsregels bestaan en hoe u zich eraan houdt. De eerste video is met name gericht op ongeldig verkeer.