iklan banner

Thursday, December 6, 2012

HiPenpal.com genereert meer dan de helft van de AdSense-inkomsten via mobiele apparaten


HiPenpal.com is een internationale penvriendenwebsite die de uitwisseling van berichten tussen mensen uit verschillende landen van allerlei leeftijden ondersteunt. Sinds de oprichting in 2006 heeft het Koreaanse bedrijf HiPenpal.com zijn ledenbasis met 180.000 zien groeien en is het steeds populairder geworden in de Verenigde Staten en Japan.

Vandaag nemen we een kijkje in het mobiele avontuur van HiPenpal.com, dat ertoe heeft geleid dat meer dan 50 procent van hun totale AdSense-inkomsten afkomstig is van de mobiele site.

U bent sinds 2006 AdSense-uitgever. Hoe heeft u AdSense ontdekt en wat is uw ervaring tot nu toe?

Ik leerde AdSense kennen toen ik over buitenlandse websites aan het surfen was. Op dat moment beheerde ik verschillende websites maar had ik geen salesteam en was het verkopen van advertentieruimte dus lastig. Dankzij AdSense hoefde ik me hier echter geen zorgen meer over te maken. Ik hoefde me niet bezig te houden met orders en ontving via AdSense toch advertenties van hoge kwaliteit. Hierdoor kon ik me meer richten op inhoudsbeheer. Het grootste voordeel van AdSense is dat de advertenties zeer relevant zijn voor gebruikers, wat heeft gezorgd voor een hogere betrokkenheid onder gebruikers en hogere inkomsten. Al mijn bedrijven zijn nu afhankelijk van Google AdSense voor hun inkomsten.  Ik ben zeer tevreden met de service van AdSense en de inkomsten die het me heeft opgeleverd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik geen prijzig salesteam meer nodig heb.

Wanneer bouwde u voor het eerst een mobiele site en hoe heeft dit het verkeer en de gebruikerstevredenheid be�nvloed voor HiPenpal.com?


In 2008 heb ik HiPenpal.com op de schop genomen en er tegelijkertijd een mobiele site voor gemaakt. Op dat moment werd de site niet actief gebruikt, omdat de meeste gebruikers gsm's hadden. Door de verspreiding van smartphones is vanaf 2009 het gebruik van de mobiele site echter gestaag toegenomen. Op dit moment gaat 40 procent van al ons verkeer via onze mobiele site en de gebruikers zijn er zeer tevreden mee.

Welke afwegingen maakte u toen u overwoog een mobiele site te bouwen en wat voor soort investering had u nodig om dit te realiseren?


In 2008 wist ik nog niet veel over het ontwerpen van mobiele websites, dus het bouwen van de eerste site duurde ongeveer zes maanden. Ik wilde er zeker van zijn dat de site perfect werd weergegeven op alle mobiele telefoons en browsers, dus ik richtte me in grote mate op de structuur van de site. Het kan voorkomen dat een site er perfect uitziet op de ene telefoon, maar vervormd wordt weergegeven op een ander apparaat. Om dit te voorkomen gebruikte ik een webemulator voor mobiele apparaten of een browserplug-in. Zo kon ik kwaliteitscontroles uitvoeren tijdens de ontwikkeling van de mobiele site. Voorafgaand aan de lancering controleerde ik de mobiele site op echte mobiele apparaten. Ik investeerde in verschillende apparaten met verschillende besturingssystemen om bugfixes uit te voeren en de kwaliteit te verbeteren.

Daarnaast heb ik geprobeerd de boomstructuur voor navigatie te vereenvoudigen, zodat mensen eenvoudiger bij de gewenste pagina's konden komen met simpele bediening. Het belangrijkste was dat ik meer verkeer aantrok door specifieke inhoud voor mobiele apparaten aan te bieden.

Hoe reageerden gebruikers op de advertenties op uw mobiele site?

We hebben in 2008 advertenties ge�mplementeerd en hebben vervolgens in 2009 de upgrade gedaan naar het voor smartphones geoptimaliseerde advertentieblok toen dit werd gelanceerd. De 300x250 middelgrote rechthoek wordt aan de onderkant van de pagina geplaatst zodat deze niet afleidt van de inhoud. De 320x50 mobiele banner is daarentegen aan de bovenkant van de pagina geplaatst, zodat deze meer aandacht krijgt.

Omdat advertentieblokken voor smartphones nu zijn ge�ntegreerd met algemene AdSense voor inhoud (AFC), is AdSense-implementatie inmiddels gebruiksvriendelijker geworden.

We hebben nooit feedback gekregen over de mobiele advertenties op de site, dus dat betekent denk ik dat gebruikers ze niet als hinderlijk ervaren. Onze gebruikers zijn zeer uitgesproken wanneer advertenties afleiden van het gebruik van de site.


Hoe verhouden de mobiele inkomsten zich tot het te gelde maken in het algemeen?

Mobiele inkomsten groeien verhoudingsgewijs mee met het stijgende aantal mobiele gebruikers. Momenteel is 40 procent van het totale verkeer (meer dan 50 procent als tablet-vertoningen worden meegeteld) afkomstig van smartphones, wat voor 50 procent van de totale inkomsten zorgt.

De 300x250 middelgrote rechthoek genereert tegenwoordig het merendeel van de inkomsten, vanwege de grote gebruikersbetrokkenheid. In eerste instantie twijfelde ik of ik dit advertentieblok wel moest implementeren, omdat het zo groot is, maar tegenwoordig raad ik het andere uitgevers van harte aan. Sinds december 2009 zijn de maandelijkse inkomsten met 10.000 procent gestegen.

Welk advies heeft u voor andere uitgevers die zich zorgen maken over de implementatie van mobiele advertenties?

Ik ben van mening dat uitgevers die vraagtekens zetten bij mobiele advertenties eigenlijk opzien tegen het beheer van een mobiele website. De opkomst van mobiele technologie mag echter niet worden genegeerd. Steeds meer mensen gebruiken in plaats van de pc mobiele apparaten voor internet. Wie mobiele apparaten negeert, negeert naar mijn mening de helft van de doelgroep. Sterker nog, wie mobiele advertenties negeert, gooit in feite de helft van zijn inkomsten weg. Als u niet de helft van de potenti�le inkomsten wilt weggooien, mag u niet langer aarzelen. Ik raad u aan om vandaag nog te beginnen.

Door: Junho Jung, Publisher Relations Specialist


EmoticonEmoticon