iklan banner

Tuesday, December 18, 2012

Lokale succesverhalen: Qu� Tiempo groeit met dertig procent door uit te breiden naar mobiel

Vanwege de toename in smartphoneverkoop en mobiel verkeer wordt het voor uitgevers elke dag belangrijker een mobiele strategie op te zetten voor het bedrijf. Toch heeft slechts tien procent van de AdSense-uitgevers een website die geschikt is voor mobiele apparaten. �ngel Hern�ndez en Manuel Lebr�n zijn de eigenaars van Qu� Tiempo en zij delen hun ervaringen met ons om andere uitgevers aan te moedigen de overstap naar mobiel te maken.

Qu� Tiempo is een Spaanse site die wereldwijd de weersvoorspelling weergeeft. �ngel en Manuel zijn sinds 2007 AdSense-uitgevers en hebben door de jaren heen een team van meer dan twintig werknemers kunnen opbouwen en kunnen investeren in nieuwe projecten. Dit werd mogelijk door te investeren in de inhoud, advertenties te optimaliseren en meer verkeer te genereren.

In 2008 zagen ze al via Google Analytics dat steeds meer verkeer afkomstig was van mobiele apparaten, en dus besloten ze om intern quetiempo.es/mobile te ontwikkelen.

Hun mobiele verkeer is de afgelopen twee jaren met twintig procent gegroeid. Nieuwe gebruikers met mobiele apparaten belanden op de versie die geschikt is voor mobiel verkeer, terwijl verkeer naar de desktopversie jaarlijks met tien procent toeneemt. Dit bewijst dat mobiel verkeer aanvullend is, en niet ten koste gaat van het verkeer dat wordt gegenereerd door gebruikers met desktops.

Qu� Tiempo zag de dagelijkse inkomsten met 30 procent toenemen dankzij de groeiende hoeveelheid mobiel verkeer in combinatie met de geslaagde implementatie van hun advertenties. De CTR van hun leaderboard voor mobiele apparaten 320x50 is nu het dubbele van de CTR van hun desktopadvertenties. Daarnaast is de CPC van hun mobiele advertenties honderd procent hoger dan de CPC van de desktopsite.

Bij Qu� Tiempo besteedt men nu de meeste aandacht aan het verbeteren van de mobiele site met functies zoals geotargeting, waarmee het mogelijk wordt nauwkeurige, lokatiespecfieke weersvoorspellingen te doen. 

'Wij moedigen andere uitgevers aan een site te bouwen die geschikt is voor mobiele apparaten. Niet alleen omdat u uw inkomsten snel zult zien groeien dankzij de beschikbare Google AdSense-indelingen voor mobiele apparaten, maar ook omdat de toekomst van uw internetbedrijf afhangt van uw mobiele strategie. De mogelijkheden zijn eindeloos.'

Door Alicia Escriba, Inside AdSense-team

Deze informatie is actueel vanaf 18 december 2012.


EmoticonEmoticon