iklan banner

Thursday, January 31, 2013

Uw optimalisatiecontrolelijst, deel 1

Het begin van het nieuwe jaar is een goed moment om uw AdSense-strategie te herzien om ervoor te zorgen dat u het maximale rendement uit uw advertenties haalt. Met dit in gedachten starten we een tweedelige optimalisatiecontrolelijst om u te helpen uw inkomstenpotentieel te vergroten. In dit eerste bericht bespreken we enkele 'gouwe ouwe' tips. Lees het eens door, vink de items af waarmee u al rekening houdt en kijk of er iets is wat u heeft gemist.

  1. Geef meer advertenties tegelijk weer: extra advertentieblokken op uw site kunnen een groot effect hebben op uw inkomsten. U kunt maximaal drie standaard advertentieblokken voor AdSense voor inhoud (waarvan slechts ��n van 300 x 600), drie blokken met links en twee vakken voor AdSense voor zoeken toevoegen aan elke pagina van uw site. Soms kunnen uitgevers maar moeilijk beslissen of ze nu wel of niet een extra advertentieblok op hun site moeten plaatsen. Bekijk deze korte video aan de hand waarvan u kunt controleren of u bij het plaatsen van nieuwe advertentieblokken op uw site de aanbevolen praktische tips volgt die uiteengezet worden in de richtlijnen voor webmasters van Google. Zoals altijd is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid advertenties in verhouding tot de kwaliteitsinhoud op uw site.

  2. Gebruik aanbevolen advertentieformaten: over het algemeen geldt dat bredere advertentieformaten beter presteren dan langere, omdat gebruikers deze gemakkelijker kunnen lezen. Als de advertentie goed is geplaatst, zult u met een breed advertentieformaat duidelijk meer inkomsten genereren. De meest effectieve advertentieformaten zijn de leaderboard van 728 x 90, de grote rechthoek van 336 x 280, de middelgrote rechthoek van 300 x 250 en de brede skyscraper van 160 x 600. Hoewel deze advertentieformaten doorgaans het beste presteren, moet u uiteraard een formaat gebruiken dat het beste bij uw pagina's past.

  3. Geef zowel tekst- als beeldadvertenties weer: beeldadvertenties en tekstadvertenties concurreren in dezelfde veiling om uw advertentieruimte. Wanneer u er dus voor kiest zowel tekst- als beeldadvertenties weer te geven, vergroot u hiermee de concurrentie voor de weergave van advertenties op uw site wat tot meer inkomsten kan leiden. Lees deze casestudy over een uitgever die veel baat heeft gehad bij het weergeven van zowel tekst- als beeldadvertenties. In ons Helpcentrum vindt u instructies voor het inschakelen van beeldadvertenties.

  4. Experimenteer met kleurencombinaties voor uw advertenties: het kiezen van de juiste advertentiestijlen kan het verschil maken tussen advertenties die opvallen en klikken opleveren en advertenties die worden overgeslagen. Er zijn drie technieken waarmee u advertentiestijlen kunt ontwerpen die succesvol zijn voor uw site: inpassen, aanvullen en contrasteren.  Experimenteer met kleurencombinaties voor uw advertenties die het beste bij uw site passen. Lees dit artikel in het Helpcentrum voor meer informatie.

  5. Zorg voor optimale plaatsing van uw advertenties: de plaatsing van uw advertenties is van grote invloed op uw inkomstenpotentieel en de gebruikerservaring. Vaak raden we aan advertenties boven de vouw te plaatsen, maar het is ook belangrijk dat gebruikers gemakkelijk de inhoud kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Raadpleeg deze bron voor meer tips over advertentieplaatsing en bekijk onze temperatuurkaart voor nog meer informatie.

  6. Voeg een of twee zoekvakken toe: zoals in de eerste tip al werd aangegeven, kunt u twee vakken voor AdSense voor zoeken (samen met drie standaard advertentieblokken voor AdSense voor inhoud en drie blokken met links) op elke pagina van uw site plaatsen.  AdSense voor zoeken is een gratis product waarmee u een engine voor Google Aangepast zoeken aan uw site kunt toevoegen, zodat gebruikers op internet kunnen zoeken. U verdient ook aan relevante advertenties op de pagina's met zoekresultaten.
We hopen dat u deze tips nuttig vindt. Mis het tweede deel niet waarin een aantal geavanceerde optimalisatietips aan de orde komt.

Door Jamie Firkus - Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon