iklan banner

Tuesday, February 12, 2013

Uw optimalisatiecontrolelijst, deel 2

Vorige week hebben we enkele oude vertrouwde optimalisatietips behandeld. Vandaag hebben we enkele geavanceerde tips voor u waarmee u uw AdSense-strategie kunt verbeteren. Lees de volledige lijst aandachtig door en streep de items weg die u heeft voltooid.
  1. Zorg voor een positieve gebruikerservaring. Het succes van uw site is afhankelijk van de gebruikerservaring. Er zijn waarschijnlijk veel andere sites zijn die soortgelijke services aanbieden, en dus is het van belang uw site te onderscheiden in de ogen van uw gebruikers door een betere ervaring te bieden. Omdat de aandacht van een gebruiker beperkt is, heeft u slechts enkele seconden om een goede ervaring te bieden en de gebruiker snel te begeleiden naar wat deze zoekt. Lees de volgende drie blogberichten: 1, 2 en 3. Deze bevatten onze vijf belangrijkste tips voor een goede gebruikerservaring.

  2. Haal alles uit uw eerste advertentieblok: AdSense laadt de advertentie waarvoor het meeste wordt betaald als eerste op een pagina. Als u uw inkomsten wilt verhogen, moet u uw best presterende advertentieblok dus op de eerste positie in uw HTML-code plaatsen. Breng de wijzigingen aan door de volgende stappen uit te voeren.

  3. Los crawler-fouten op: zorg ervoor dat onze AdSense-crawler uw site nauwkeurig kan doorzoeken en dat uw advertenties zo relevant en nuttig mogelijk zijn. Raadpleeg het gedeelte 'Accountinstellingen' van uw account en controleer of er crawler-fouten zijn. Lees dit blogbericht voor meer informatie over de stappen die u kunt ondernemen.
     
  4. Ga mobiel: het is overduidelijk dat de mobiele markt snel groeit. Zorg dat u een mobiele strategie voor uw site heeft en gebruik onze tips en tools om u daarbij te helpen.

  5. Maak een Google+ Pagina om contact te leggen met uw gebruikers: Google+ biedt tools waarmee u doelgroepen op nieuwe manieren kunt bereiken. Op uw + Pagina kunt u artikelen, foto's en YouTube-video's delen en zelfs live-uitzendingen hosten. Op uw + Pagina staat ook een +1-knop waarop gebruikers kunnen klikken om u aan te bevelen. Beschouw uw Google+ Pagina als een aanvulling op uw site, waarmee u de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten en meten voordat u gebruikers doorverwijst naar uw pagina's voor meer geweldige inhoud. Ga vandaag nog aan de slag door onze reeks Social Fridays-blogberichten te lezen.

  6. Gebruik DoubleClick For Publishers (DFP) Small Business: naarmate uw online advertentieactiviteiten zijn gegroeid, bent u wellicht een samenwerking aangegaan met andere advertentienetwerken of heeft u misschien direct met andere adverteerders overeenkomsten gesloten. DFP Small Business is een gratis, door Google gehoste oplossing waarmee u de manier kunt stroomlijnen waarop advertenties op uw site worden weergegeven, als u AdSense gebruikt in combinatie met andere advertentiepartners. Met DFP Small Business beschikt u over een keur aan functies waarmee u meer controle heeft over hoe, waar en wanneer uw advertenties worden weergegeven.
Hiermee sluiten we onze tweedelige reeks over de optimalisatiecontrolelijst af.

Door Jamie Firkus - Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon