iklan banner

Monday, March 11, 2013

Diversificatie van inkomstenbronnen op een e-commercesite - het succesverhaal van dinos

dinos is een Japans postorderbedrijf dat klanten trekt middels catalogi, tv en internet. Op hun online winkelsite kunnen bezoekers artikelen kopen die ze hebben gezien op tv of in catalogi. Hun site werd opgericht in september 2000 en sinds juli 2012 genereert dinos nu 2,5 miljoen gebruikersbezoeken en 58 miljoen paginaweergaven per maand. Ongeveer de helft van de totale omzet van dinos is afkomstig van hun website.

Onlangs hebben we Hiroyuki Kikuchi van het marketingteam van dinos ge�nterviewd om meer te weten te komen over de ervaringen van het bedrijf met AdSense.

� Inside AdSense (IA): Kunt u ons vertellen waarom en hoe u AdSense bent gaan gebruiken?
We zijn AdSense gaan gebruiken om onze inkomstenbronnen van de site te diversifi�ren en ook om inkomsten te genereren met het verkeer van gebruikers die de site verlaten.  De belangrijkste reden dat we hebben besloten AdSense te gebruiken, is vanwege de flexibiliteit: we kunnen een campagne op elk moment stopzetten of activeren.  We zijn in april 2012 begonnen met een pilot. In mei zijn we vervolgens AdSense intensiever gaan gebruiken waarbij het aantal pagina's met advertenties sterk is gegroeid.  Als gevolg daarvan nam onze omzet sterk toe.

� IA: Maakte u gebruik van een andere service voordat u AdSense implementeerde?
We gebruikten een partnerservice voordat we overstapten op AdSense. We hebben een pilot uitgevoerd met deze service omdat het ons de controle gaf over de advertenties die we weergaven. We wilden ook de gegevens analyseren zodat we later een advertentienetwerk konden gebruiken. Waarom moeten gegevens worden geanalyseerd om een advertentienetwerk te gebruiken? Ons grootste zorg over AdSense was dat we geen mogelijkheid zouden hebben de advertenties te kiezen die we lieten zien, maar na de implementatie ontdekten we dat we de advertenties eenvoudig konden beheren op advertentie- en categorieniveau. De omzet die wordt gegenereerd door AdSense is veel hoger dan de omzet die we genereerden met het partnernetwerk.

� IA: Ondervond u ook tegenstand binnen het bedrijf bij de implementatie van AdSense?
Intern bestond de angst dat het gebruik van AdSense de productverkoop op dinos.com zou doen afnemen. We hebben uitgelegd dat de verkoopomzet niet was gewijzigd sinds de implementatie van AdSense. Daarnaast boden we aan om te stoppen met het gebruik van AdSense als we klachten ontvingen van onze gebruikers. Uiteindelijk bleven de verkoopniveaus gelijk en ontvingen we geen klachten. Dit geeft aan dat we nuttige informatie leveren aan onze gebruikers en dat we advertenties van hoge kwaliteit laten zien.

� IA: Was het eenvoudiger AdSense te implementeren dan u had verwacht?
Het was zeer eenvoudig AdSense te introduceren.  Het was erg handig dat we in de accountinterface de advertentiecategorie�n konden instellen die we wilden blokkeren.  Ook was het zeer prettig dat we advertenties konden blokkeren op basis van de URL.

� IA: Welke bronnen gebruikt u om uw account te beheren?
Aangezien we niet veel bronnen nodig hebben om AdSense te beheren, wordt dit door slechts ��n persoon gedaan.

We hopen dat u het interessant vond meer te weten te komen over de ervaringen van een andere uitgever met AdSense. Binnenkort kunt u meer verhalen verwachten.

Door Kensuke Ishida, Strategic Partner Manager


EmoticonEmoticon