iklan banner

Monday, March 18, 2013

MakeupAlley.com vergroot dankzij een verfrissende make-over het aantal interacties, klikken en de inkomsten

Wanneer gebruikers van MakeupAlley.com, een van de grootse community's voor beautyproducten op internet, een van de 130.000 producten op de site bekijken, worden ze door betrokkenheid van de community gestimuleerd een recensie toe te voegen. Is het product eenvoudig te gebruiken? Is het visueel aantrekkelijk? Steekt het product gunstig af bij andere producten in dezelfde categorie?

Nadat ze de kunst van productrecensies onder de knie hadden, legde MakeupAlley.com de eigen site onder de loep en werden er wijzigingen aangebracht.  Hiermee behaalde MakeupAlley.com een toename van 171 procent in interacties op de site, 21 procent meer klikken op partnerlinks en een groei van 50 procent in de inkomsten van AdSense. Verschillende hulpmiddelen van Google droegen bij aan de vernieuwing en aan deze overtuigende resultaten.

Kleine wijzigingen met een groot effect
In totaal host de site meer dan 2 miljoen recensies. MakeupAlley.com bracht eerst een aantal eenvoudige wijzigingen aan op de productpagina's waarop de nieuwste recensies worden weergegeven, om de gebruikerservaring te verbeteren en betrokkenheid te vergroten. Door gebruik te maken van de tips en bronnen van Google voor uitgevers organiseerde en stroomlijnde MakeupAlley.com de inhoud en het ontwerp zodat relevante informatie eenvoudiger kon worden gevonden.

Productnamen en beoordelingsstatistieken werden duidelijker weergegeven waardoor gebruikers productinformatie eenvoudiger in een oogopslag konden verzamelen. MakeupAlley.com paste ook de indeling aan door recensie-inhoud te scheiden van ledenprofielen. Om een sterkere betrokkenheid te stimuleren, groepeerde MakeupAlley.com de verwante inhoud en werden duidelijk labels toegevoegd. Tijdens een laatste aanpassing werd een bestaand AdSense-advertentieblok naar een beter zichtbare locatie verplaatst onder de navigatie, waardoor er ruimte ontstond op de pagina voor een extra advertentieblok.

Verzamelen door te testen

Om de effectiviteit van de wijzigingen te testen, stelde het team aangepaste variabelen in met Google Analytics om de activiteit van gebruikers bij te houden en te vergelijken, en werd het bijhouden van gebeurtenissen ingesteld om interacties op de pagina te evalueren. MakeupAlley.com maakte ook aangepaste kanalen in AdSense om de prestaties van advertentieblokken bij te houden.

MakeupAlley.com voerde een A/B-test van een maand uit waarbij het verkeer werd verdeeld over de oorspronkelijke en nieuwe bestemmingspagina's. De nieuwe gebruiksvriendelijke bestemmingspagina liet veelbelovende resultaten zien. Het weergeven van gerelateerde inhoud op een duidelijke manier zorgde ervoor dat de interacties op de site toenamen, terwijl het indelen van partnerlinks in een eenvoudig te vinden gedeelte 'Waar te koop' meer klikken genereerde. En de nieuwe plaatsingen van advertentieblokken zorgden voor een merkbare toename van de AdSense-inkomsten.

Een prachtige toekomst
Aangezien de inkomsten van MakeupAlley.com vooral afkomstig zijn van advertenties en partners, zijn de geleerde lessen zeer waardevol voor het merk. 'We willen graag de bruikbaarheid van onze site blijven verbeteren met deze methode,' zegt een teamlid. Op basis van deze successen worden er al plannen gemaakt om dezelfde tactieken toe te passen om de gebruikerservaring en betrokkenheid op de site te verbeteren.

Na


VoorWilt u dit succes ook behalen voor uw merk?


Door Ian Cohan-Shapiro - Team Inside AdSense


EmoticonEmoticon