iklan banner

Monday, March 4, 2013

Vereenvoudigde contactbronnen en advies voor bepaalde accounts

AdSense biedt toegang tot een aantal bronnen voor het oplossen van problemen en het beantwoorden van uw vragen. Veel van deze bronnen zijn beschikbaar in het Helpcentrum, waaronder het gedeelte Een probleem oplossen, de AdSense Academy-leermodules en antwoorden op algemene (en niet zo algemene) vragen.

Vandaag kondigen we met trots een recente toevoeging aan ons Helpcentrum aan: een vereenvoudigde en gepersonaliseerde pagina met contactopties. Deze pagina fungeert als centrale bron voor veel algemeen gebruikte probleemoplossers waarmee u uw probleem binnen enkele minuten kunt oplossen. In sommige gevallen monden deze probleemoplossers uit in een contactformulier voor een specifiek probleem waarmee een e-mail aan ons team wordt gegenereerd. We hebben in samenwerking met onze ondersteuningsspecialisten geautomatiseerde hulpmiddelen ontwikkeld om de problemen die u heeft vastgesteld te helpen oplossen en deze inkomende e-mails te verwerken. Hierdoor kunnen we uw vragen meestal binnen enkele uren beantwoorden.

De nieuwe pagina met contactopties, de probleemoplossers en gespecialiseerde contactformulieren zijn beschikbaar voor alle uitgevers met een goedgekeurd AdSense-account.

Aan uitgevers die meestal meer dan $ 25 per week verdienen, bieden we nu advies door leden van ons team aan via e-mail in 33 talen. We helpen u graag met het beheer van uw AdSense-account en bespreken graag strategie�n met u om uw bedrijf uit te breiden. Als uw account in aanmerking komt, wordt een melding weergegeven op de pagina met contactopties. We streven ernaar alle vragen binnen twee werkdagen te beantwoorden. De responstijd kan echter langer zijn in bepaalde perioden met feestdagen.

We begrijpen dat uitgevers nog eenvoudigere manieren om vragen te beantwoorden willen en meer intu�tieve contactopties, dus we werken aan een aantal extra initiatieven waarmee uw problemen kunnen worden opgelost. Blijf op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden door u aan te melden voor het ontvangen van e-mails.

Door Chris Sater - Support and Operations Specialist


EmoticonEmoticon