iklan banner

Thursday, April 25, 2013

De dynamiek van de AdSense-veiling - Deel II

Eerder deze week zijn we begonnen met een reeks van twee artikelen om u te helpen meer inzicht te krijgen in de AdSense-advertentieveiling en in hoe u daarmee maximale inkomsten kunt genereren. We hebben u uitgelegd hoe tekst- en beeldadvertenties in dezelfde veiling concurreren en dat ons systeem een van de advertentietypen selecteert op basis van de voorspelde waarde, waardoor het soms kan voorkomen dat een beeldadvertentie van meerdere tekstadvertenties wint. Naar aanleiding hiervan richten we ons vandaag specifiek op tekstadvertenties.

Als u een van onze grote advertentieblokindelingen gebruikt, zoals de medium rechthoek van 300x250 of de brede skyscraper van 160x600, is het u wellicht opgevallen dat er soms meerdere tekstadvertenties in het advertentieblok worden weergegeven en soms slechts ��n of twee. Zoals we gisteren reeds hebben opgemerkt, voorspelt ons systeem de waarde van elke concurrerende advertentie voor elke vertoning op basis van historische prestaties en vergelijking in een aantal scenario's. In sommige gevallen stelt ons systeem vast dat ��n of twee specifieke tekstadvertenties aanzienlijk beter presteren dan de andere geschikte tekstadvertenties en dat afzonderlijke weergave van deze advertenties tot betere prestaties zou leiden dan wanneer ze samen met de minder presterende advertenties zouden worden weergegeven. In dat geval worden de advertenties afzonderlijk weergegeven en wordt het advertentieblok niet helemaal opgevuld met tekstadvertenties.

We begrijpen dat dit soms verwarrend kan zijn en dat er ongebruikte ruimte overblijft, maar bedenk dat dit gebeurt om u te helpen maximale inkomsten te genereren uit al uw vertoningen. We gaan door met het verbeteren van de weergave van advertenties en het ontwikkelen van nieuwe advertentie-indelingen en zullen u hiervan in dit blog op de hoogte houden.

Hartelijk dank voor uw interesse in deze reeks. We hopen dat u de geboden informatie nuttig vond. U kunt uw idee�n en suggesties met ons delen op onze AdSense +pagina.

Door Johan Land, AdSense-productmanager


EmoticonEmoticon