iklan banner

Friday, April 26, 2013

Een vertienvoudiging van de omzet in slechts drie maanden - het succesverhaal van nanapi.jp

nanapi.jp is een Japanse site die handige tips geeft voor het dagelijks leven.  Van tips over de liefde tot het gebruik van webservices, de site heeft voor iedereen advies over uiteenlopende onderwerpen.

nanapi is onlangs AdSense gaan gebruiken en heeft een duidelijke omzettoename vastgesteld. We spraken met Dhr. Furukawa, de CEO, en Dhr. Saito, de Director of Ads, en we vroegen hen naar hun ervaringen met AdSense.

Inside AdSense (IA): Kunt u ons iets vertellen over de geschiedenis van nanapi en hoe u uw site heeft gebouwd?  
We hebben nanapi in september 2009 opgericht.  We realiseerden ons dat er behoefte was aan een informatiesite waar mensen tips konden vinden voor het dagelijks leven. We besloten daarom deze inhoud te leveren in de vorm van artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

In het begin hadden we alleen een desktopsite, maar we hebben nu ook een mobiele site opgezet voor smartphones. Sinds augustus 2012 genereren we elke maand 42 miljoen paginaweergaven en ontvangen we 9 miljoen unieke gebruikers.  Het aantal unieke gebruikers is hoger op de desktopsite, maar de smartphonesite genereert meer paginaweergaven.

IA: Hoe en waarom bent u AdSense gaan gebruiken?
Toen we de site voor het eerst opzetten, besloten we geen advertenties te gaan gebruiken omdat we ons eerst wilden richten op het maken van inhoud van hoge kwaliteit. Nadat ons aantal maandelijkse bezoekers de 10 miljoen had bereikt, implementeerden we een middelgrote rechthoek (300x250) in de rechterbovenhoek van de site.  Vervolgens behaalden we meer omzet dan we hadden verwacht.

We waren verbaasd over de kwaliteit van de advertenties en hoe goed ze overeenkwamen met de inhoud van onze site. Eerder maakten we ons zorgen dat de advertenties het ontwerp of de bruikbaarheid van onze site zouden kunnen verminderen, maar nadat we de advertenties hadden toegepast op de site bleek dat helemaal geen probleem.  Daarom besloten we ons gebruik van AdSense uit te breiden.

� IA: Welke resultaten zag u na de implementatie van AdSense?

We zijn AdSense intensiever gaan gebruiken na de pilot in april 2012.  We zijn zelfs overgestapt van een ander advertentienetwerk naar AdSense en we hebben het aantal advertenties per pagina verhoogd. Onze omzet steeg in slechts drie maanden tot meer dan het tienvoudige!

Op nanapi worden veel onderwerpen besproken waardoor het moeilijk kan zijn relevante advertenties weer te geven, maar met de contextuele targeting van AdSense worden relevante advertenties automatisch weergegeven.  Mensen bezoeken nanapi voordat ze actie ondernemen en daarom is ligt het voor de hand dat onze bezoekers op relevante advertenties klikken en de site verlaten. We hebben advertenties van het formaat 336 x 280 onder onze artikelen geplaatst om dit gedrag van gebruikers te benutten.

� IA: Heeft u problemen ondervonden na de implementatie van Google AdSense?

We hebben geen problemen ondervonden bij het implementeren of instellen van AdSense. In vergelijking met het advertentienetwerk dat we eerder gebruikten, is de accountinterface van AdSense eenvoudig te gebruiken. Het was ook zeer eenvoudig om AdSense te implementeren op onze smartphonesite. We hebben de advertentiecode uit de accountinterface geplakt net zoals we hadden gedaan voor de desktopsite. Het is zeer goed dat we met AdSense de prestaties ook per platform kunnen controleren.

Er is slechts ��n persoon nodig om AdSense te beheren. De accountinterface is erg eenvoudig in het gebruik. Wanneer we bijvoorbeeld experimenteren met het wijzigen van een advertentie-indeling, kunnen we de prestaties direct controleren.

We maakten ons zorgen dat advertenties de bruikbaarheid van onze website zouden verminderen.  De advertentiekwaliteit was echter zeer goed en onze zorgen waren geheel overbodig.  Aangezien de advertenties passen bij onze inhoud, zijn ze een aanvulling op de informatie op de site en hebben we geen enkele klacht ontvangen van onze gebruikers.

� IA: Welke plannen heeft u voor de toekomst?
We zijn van plan meer en meer artikelen toe te voegen aan onze site. Ons doel is gebruikers te laten denken dat "als je nanapi bezoekt, je antwoorden kunt vinden voor allerlei onderwerpen". Vanuit het oogpunt van advertenties overwegen we DoubleClick for Publishers (DFP) te gaan gebruiken om onze advertentieblokken eenvoudiger te beheren.

Door Ayaka Sakakibara, Strategic Partner Manager


EmoticonEmoticon