iklan banner

Wednesday, May 15, 2013

Meer doen met de rapportagedimensies in uw account

De prestatierapporten in uw AdSense account zijn de sleutel tot inzicht in uw inkomsten en het identificeren van optimalisatiemogelijkheden. We lezen voortdurend uw feedback om de rapportagefunctie voor u te verbeteren. Vandaag kunnen we de lancering aankondigen van twee nieuwe, langverwachte functies die u een gedetailleerdere segmentering van verkeer bieden in uw rapporten.

Verschillende rapportagedimensies combineren
In het rapport 'Landen' worden uw prestaties weergegeven, onderverdeeld naar het land van de gebruikers die actief op de advertenties op uw pagina's hebben gereageerd. Behalve dat u een onderverdeling per land kunt bekijken van rapporten per advertentietype, biedingstype en targetingtype, kunt u nu ook een rapport 'Landen' weergeven wanneer u de rapportagedimensies URL-kanaal, aangepast kanaal en advertentieblok bekijkt. Dit biedt u de mogelijkheid uw verkeer verder te segmenteren en beter inzicht te krijgen in uw accountprestaties in verschillende locaties.

De onderverdeling per land voor rapporten per URL-kanaal, aangepast kanaal en advertentieblok is alleen beschikbaar voor rapporten voor een periode die begint op 9 maart of later.

Introductie van een nieuwe rapportagedimensie
Om u te helpen gedetailleerder inzicht te krijgen in uw prestaties op siteniveau, introduceren we een nieuw rapportagetype voor eigen sites. Eigen sites zijn alle sites die in de sitebeheerfunctie zijn gespecificeerd als eigen. De nieuwe rapportagedimensie voor eigen sites maakt deel uit van het rapport 'Sites'. In tegenstelling tot het rapport 'Sites' echter, kunt u het rapport 'Eigen sites' combineren met het rapport 'Landen'. Daardoor kunt u uw verkeer gedetailleerder segmenteren en inzicht krijgen in de prestaties van uw sites in verschillende landen.

Historische gegevens in rapporten van eigen sites zijn beschikbaar vanaf de datum waarop de site is toegevoegd of als 'eigen' werd geclaimd. U kunt onderverdelingen per land voor eigen sites bekijken voor rapporten voor een periode die begint vanaf 22 maart 2011 of later. Als een site wordt verwijderd van de lijst met eigen sites, wordt deze niet langer in het rapport weergegeven.

We hopen dat de verbeteringen in onze rapportagefuncties u zullen helpen beter te segmenteren en te begrijpen waar uw gebruikers vandaan komen en of er prestatieverschillen zijn in de verschillende landen.  U kunt die informatie ook gebruiken om eventuele ongeldige activiteit te isoleren. Onverwacht gebruik kan er op duiden dat u potentieel ongeldige activiteit ontvangt.

Door Matt Goodridge - AdSense-productmanager


EmoticonEmoticon