iklan banner

Friday, May 31, 2013

Opfriscursus 'Beleid': Bezwaar aantekenen

We gaan verder met onze reeks opfriscursussen over beleid. We lichten toe wat er gebeurt als we inhoud vaststellen die niet aan ons beleid voldoet.

Zoals we al vaker op dit blog hebben opgemerkt, zijn onze beleidsregels voor AdSense gericht op het in stand houden van een gezond ecosysteem en het beschermen van onze uitgevers, adverteerders en gebruikers. Het overgrote deel van de inhoud op de sites van AdSense-uitgevers voldoet aan deze beleidsregels. Soms treffen onze systemen echter inhoud aan die niet aan de regels voldoet. In dergelijke gevallen sturen we de betreffende uitgever een kennisgeving. U kunt kennisgevingen lezen door in te loggen op uw AdSense-account en naar de pagina 'Berichten' op het tabblad 'Startpagina' te gaan. Daarnaast worden kennisgevingen verstuurd naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw AdSense-account. In de kennisgeving wordt uitgelegd dat u voor uw site een waarschuwing heeft ontvangen of dat uw site of account is uitgeschakeld. Als het om een waarschuwing voor de site gaat, heeft u 72 uur om wijzigingen aan te brengen en hoeft u geen contact met ons op te nemen. Als uw account is uitgeschakeld, moet u dit Helpcentrumartikel lezen voor meer informatie over de redenen waarom we een account volledig uitschakelen. De rest van dit bericht gaat over de stappen die u moet ondernemen als u een kennisgeving ontvangt dat uw site is uitgeschakeld.

Als eerste moet u achterhalen wat de aard van de schending is. Als u meer informatie wilt lezen over de verschillende soorten schendingen en hoe we deze defini�ren, kunt u ons Helpcentrum bezoeken en ons programmabeleid raadplegen.

In bepaalde gevallen kunt u beroep aantekenen. Als dit het geval is, moet u rekening houden met het volgende bij het formuleren van uw beroep:
  • Zorg dat u begrijpt waarom dit een schending is: wanneer we u een kennisgeving sturen, voegen we een codefragment toe met een uitleg van de schending. Als u hierna nog steeds vragen heeft, kunt u uitgebreide informatie over het programmabeleid raadplegen in ons Helpcentrum. We raden u ook aan advies in te winnen bij ons forum. Onze Beste bijdragers hebben grote ervaring op het gebied van beleidsregels.
  • Controleer uw hele site: elke kennisgeving die we u sturen, bevat een URL voor een voorbeeld van de schending. Dit is echter slechts een voorbeeld en de schending kan ook op andere pagina's van uw site voorkomen. Controleer daarom uw hele site en neem de vereiste maatregelen voor alle schendingen. In veel gevallen gebruiken uitgevers hiervoor de zoekoperators van Google, met name de operator 'site:', die vooral handig zijn als het gaat om inhoudsschendingen.
  • Ga grondig te werk: we weten dat AdSense belangrijk voor u is en dat u inkomsten kunt mislopen als uw advertenties niet meer worden weergegeven. Neem de tijd voor het indienen van uw beroep en controleer uw hele site. Het beroep grondig onderbouwen is belangrijker dan het snel in te sturen.
  • Laat ons weten hoe u ervoor wilt zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt: als u een kennisgeving heeft ontvangen van een inhoudsschending, moet u ons laten weten welke systemen u momenteel inzet om te voorkomen dat inhoud die niet voldoet aan ons programmabeleid opnieuw naast AdSense-advertenties wordt weergegeven. Webmasters met grote websites kunnen bijvoorbeeld aanvoeren dat ze hun filters hebben bijgewerkt of nu personen inzetten om de site te beoordelen. Blogeigenaars kunnen toelichten dat ze nu meer inzicht hebben in ons beleid inzake inhoud voor volwassenen en ervoor zullen zorgen dat bepaalde soorten foto's niet langer worden gepost.
  • Stuur ons voorbeelden: heeft u een kennisgeving ontvangen vanwege inhoudsschendingen? Stuur ons in dat geval enkele voorbeeld-URL's van pagina's waarvan u AdSense-advertenties heeft verwijderd. Heeft u een kennisgeving ontvangen vanwege implementatieproblemen? Stuur ons een voorbeeld-URL met de verbeterde implementatie. In bepaalde gevallen vragen we om pagina's waarop AdSense-advertentiecode is ge�mplementeerd, hoewel de weergave van advertenties is uitgeschakeld.
  • Ga altijd voorzichtig te werk: u zult het niet altijd eens zijn met onze beslissing de weergave van advertenties op uw website uit te schakelen, maar houd er rekening mee dat onze beleidsregels gericht zijn op het beschermen van ons gehele netwerk van gebruikers, adverteerders en uitgevers.
We weten hoe belangrijk sites voor u zijn. Maar u moet ook begrijpen dat we dit soort beslissingen niet zomaar nemen. Lees dit Helpcentrumartikel met praktische tips voor het aantekenen van beroep.

Door Dan Zilic - AdSense-team


EmoticonEmoticon