iklan banner

Tuesday, June 4, 2013

Succesverhalen van uitgevers: de verbeteringen van El Androide Libre

Elandroidelibre.com ('de vrije Android') is gevestigd in Madrid en is een Spaanstalig blog met nieuws, beoordelingen, games en andere apps voor gebruikers van een Android-smartphone. De site is gelanceerd in 2009 en er zijn nu zes mensen in dienst. De site ontvangt elke maand 6,5 miljoen bezoekers.

Beheerder en redacteur Paolo �lvarez is meteen vanaf het begin AdSense gaan gebruiken, wat inmiddels voor 40 procent van de inkomsten van de site zorgt. "Een groot deel van de groei van elandroidelibre is te danken aan AdSense", zegt Paolo. "We beschouwen het als essentieel hulpprogramma dat ons helpt bij het opzetten van meer blogs, het aannemen van meer personeel en het genereren van meer inkomsten." Tot nu toe is hij zeer tevreden met de advertenties die worden weergegeven op zijn site en merkt op dat de vooral de middelgrote rechthoek van 300 x 250 pixels en leaderboard van 728 x 90 pixels goed werken als indeling.

Paolo gebruikt ook andere Google-producten om de site te beheren. Hij gebruikt Analytics om inzichten te krijgen in de bezoekers van de site. Daarnaast gebruikt hij DoubleClick for Publishers, de gratis oplossing van Google voor de weergave van advertenties, om zijn online advertenties effectiever te beheren en verkeer uit verschillende landen te segmenteren.

Ontdek meer over Paolo in de volledige casestudy en kom snel weer terug voor het succesverhaal van een andere uitgever.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team


EmoticonEmoticon