iklan banner

Thursday, June 13, 2013

Updates voor ons beleid 'Advertentiecode aanpassen'

Webtrends en technologie vereisen dat uw site zich snel ontwikkelt om een groeiend gebruikersbestand te behouden. We hebben uw vragen en feedback ontvangen over gebieden zoals responsief ontwerp en we willen u graag laten weten dat we onze bestaande richtlijnen over het aanpassen van de advertentiecode voor AdSense hebben bijgewerkt. We hopen dat u dankzij deze grotere flexibiliteit de gebruikerservaring kunt blijven verbeteren op uw site.

Vanaf nu staan we uitgevers toe de advertentiecode voor AdSense aan te passen, zolang die aanpassingen de advertentieprestaties niet kunstmatig vergroten of adverteerders schaden en verder voldoen aan onze Algemene voorwaarden en programmabeleid. Hierdoor is het nu mogelijk verschillende technieken uit te proberen op uw site zoals:
  • Responsief ontwerp: uitgevers kunnen ��n webpagina maken die wordt aangepast aan het apparaat waarop de pagina wordt weergegeven, ongeacht of dit een laptop, smartphone of tablet is, om de gebruikerservaring te maximaliseren.
  • A/B-tests: een test uitvoeren door meerdere versies van een pagina te maken en het gedrag van gebruikers vergelijken om te zien welke pagina het meest effectief is.
  • Aangepaste kanalen dynamisch instellen: prestaties bijhouden van segmenten met gebruikers, delen van uw site of ander gedrag om de advertentieprestaties en gebruikerservaring te maximaliseren.
  • Advertentietags verkleinen: hierdoor kunnen de pagina's van uw site sneller worden geladen door de hoeveelheid gegevens te verkleinen die wordt overgebracht.
Lees ons bijgewerkte Helpcentrum-artikel voor meer informatie en om de specifieke codefragmenten te vinden die betrekking hebben op de bovenstaande punten.

Zelfs met deze nieuwe flexibiliteit is het belangrijk voorzichtig te werk te gaan om te garanderen dat het ecosysteem in balans blijft voor uitgevers, gebruikers en adverteerders. Houd er rekening mee dat uitgevers geen wijzigingen mogen aanbrengen in de AdSense-code als die wijzigingen niet zijn toegestaan in ons programmabeleid. Uitgevers moeten altijd goed opletten wanneer ze de AdSense-code aanpassen en moeten geen technieken gebruiken zoals advertentieblokken verbergen, de AdSense-code implementeren op een manier waarop content wordt bedekt, 'zwevende advertenties' maken of advertentietargeting aanpassen omdat deze handelingen ons beleid schenden. U kunt meer informatie over deze soorten verboden technieken vinden in ons bijgewerkte Helpcentrum-artikel. Daarnaast is het zo dat sommige manieren van code aanpassen de correcte weergave van advertenties verhinderen, wat een negatieve invloed kan hebben op uw opbrengsten.

Door Nick Radicevic - productmanager AdSense


EmoticonEmoticon