iklan banner

Wednesday, August 7, 2013

Responsief webontwerp en AdSense

We weten dat momenteel een van de grootste uitdagingen voor uitgevers bestaat uit het ontwerpen van websites die meeschalen met verschillende schermformaten, resoluties en gebruikersinterfaces. U heeft ons gevraagd om responsieve advertentieblokken waarmee u de best mogelijke gebruikersinterface op uw pagina's kunt bieden, en we hebben naar uw feedback geluisterd. Vandaag kunnen we dan ook bekendmaken dat responsieve advertentieblokken nu beschikbaar zijn als b�tafunctie naast onze recent uitgebrachte asynchrone tag.

Met de nieuwe responsieve advertentieblokken kunt u een groot aantal verschillende apparaten ondersteunen door de advertentieblokken te combineren met uw webpagina's met responsief ontwerp.  U kunt nu de grootte van de weer te geven advertentie dynamisch specificeren, zodat deze wordt aangepast aan de manier waarop uw site een pagina weergeeft op een bepaald apparaat.

Omdat dit nu nog een b�tafunctie is, zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden:
  • Zorg ervoor dat u vaste pixelwaarden opgeeft wanneer u de breedte en de hoogte instelt van de advertentie die moet worden weergegeven.
  • Zorg ervoor dat de opgegeven breedte en hoogte overeenkomen met een van onze ondersteunde advertentieformaten. Houd er rekening mee dat formaten voor blokken met links op dit moment niet worden ondersteund.
  • De nieuwe advertentiecode is alleen responsief wanneer de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Latere wijzigingen van het advertentieformaat (bijvoorbeeld als gevolg van het aanpassen van de schermstand) leiden niet tot weergave van een nieuwe advertentie. We weten dat dit een belangrijke verbetering zou zijn voor velen van u en daarom proberen we hiervoor een oplossing te vinden.
  • Stel altijd een standaardadvertentieformaat in voor het geval sommige mediazoekopdrachten niet worden ondersteund.
Stap 1: Maak een responsief advertentieblokStap 2: Pas de voorbeelden van CSS-mediazoekopdrachten in de nieuwe advertentiecode aan


Gedetailleerdere voorbeelden en stappen om aan de slag te gaan, vindt u in ons Helpcentrum. Als u meer wilt weten over responsief webontwerp, kunt u onze bron Google Developers bekijken.

Hartelijk dank voor al uw feedback over responsief webontwerp die we tot nu toe hebben ontvangen. Blijf uw suggesties vooral met ons delen zodat we AdSense voor u kunnen blijven verbeteren. Houd dit blog in de gaten voor meer nieuws en updates.

Door Nick Radicevic - productmanager AdSense


EmoticonEmoticon