iklan banner

Tuesday, July 28, 2015

Een nieuw beleid ten aanzien van gebruikerstoestemming

Vandaag lanceren we een nieuw beleid ten aanzien van gebruikerstoestemming. Op basis van dit beleid moeten uitgevers met sitebezoekers uit de Europese Unie om toestemming vragen voor het gebruik van bezoekersgegevens.

Waarom doen we dit?

De instanties voor gegevensbescherming van de Europese Unie hebben gevraagd om een aantal wijzigingen aan te brengen in de huidige praktijken voor het verkrijgen van toestemming van eindgebruikers. Het is altijd het beleid van Google geweest om te voldoen aan privacywetgeving. Daarom zijn we ermee akkoord gegaan een aantal wijzigingen door te voeren die gevolgen hebben voor onze eigen producten en voor partners die Google-producten gebruiken.

Wat moet u doen?

Als u op uw website bezoekers uit landen in de Europese Unie ontvangt, moet u voldoen aan het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie. We raden u aan vandaag nog aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een mechanisme voor gebruikerstoestemming dat aan dit beleid voldoet.

Als u wilt weten hoe u een mechanisme voor gebruikerstoestemming implementeert, bekijkt u de veelgestelde vragen in ons Helpcentrum en bezoekt u Cookie Choices. Op die website vindt u informatie over hoe u kunt voldoen aan dit nieuwe beleid.

Geplaatst door Jason Woloz, Policy Program Manager


EmoticonEmoticon